3 giftfria & enkla Halloween-sminkningar för barn med naturlig ansiktsfärg 1

3 giftfria & enkla Halloween-sminkningar för barn med naturlig ansiktsfärg

0

Halloween är en skojig tradition där barnen får klä ut sig, busa och äta godis. Dock ska de få göra det utan att behöva sätta hälsan på spel!

Vi tittar närmare på vad läskiga Halloweensmink till barn innehåller, tipsar om bättre alternativ och ger dig sminkinspiration.

Skadliga ämnen i barnsmink

Redan år 2015 varnade Naturskyddsföreningen för gifter i smink som riktar sig till barn efter att ha undersökt sminkutbudet för Halloween.

De hittade skrämmande ämnen som:

 1. är misstänkt hormonstörande.
 2. är allergiframkallande.
 3. tros kunna bidra till sjukdomar som diabetes, fetma och cancer.

Läs ingredienslistan

Det är värt att lägga ner tid på att läsa den lilla ingredienslistan på konventionell ansiktsfärg. När du läser kan du se upp för giftiga ämnen som exempelvis:

 • PFAS (perfluorerade ämnen). Se upp för namn som innehåller ordet ”fluoro”, polytef, polytefum och PTFE. Läs mer om PFAS i smink.
 • Cykliska silikoner (börjar med ordet ”cyklo” och slutar med ”siloxane”).
 • Parabener som butyl-, isobutyl-, isopropyl- och propylparaben.
 • Ftalater är otroligt svåra att läsa sig till då de finns i många varianter och benämns med förkortningar som BBP, DEHP, MEP, MiBP, MEHP osv. Var alltid kritisk när förkortningar används. Inom kosmetika kan ftalater förekomma i nagellack och parfymer.

Värt att känna till är att det även finns giftiga ämnen som inte syns på ingredienslistan utan som ingår dolt i andra ingredienser. Exempelvis:

 • Syntetiska färgpigment innehåller oftast hälsoskadliga tungmetaller. Se upp för lake färger (benämns ex. som Red 6 lake) och FD&C färger (benämns ex. som FD&C Yellow 5).
 • Ftalater ingår oftast i syntetiska parfymämnen. De fixerar doftämnena och gör att de doftar länge. En parfym kan bestå av en stor del ftalater utan att det behöver anges i ingredienslistan.

  De kan gömma sig bakom vaga benämningar som fragrance och perfume.

Det ska vara lätt att välja rätt!

Det ska vara enkelt att leva ett giftminierat och kemikalieklokt liv tycker vi på Glimja. Vi vet att det är svårt att tyda ingredienslistor!

Därför gör vi jobbet åt dig och erbjuder ett handplockat sortiment som både har rent innehåll och hög kvalitet.

Köp alltid rena, naturliga och ekologiska sminkprodukter till barnen. De är så mycket känsligare än vuxna.

Sminkprodukterna i vårt sortiment innehåller inga:

 • PFAS ämnen (och är därför inte vattenfasta).
 • Former av silikoner eller petroleum baserade kemikalier. De består istället av vegetabiliska oljor som vårdar huden.
 • Parabener. Innehåller istället andra mildare konserveringsmedel.
 • Syntetiska doftämnen. Består av väldoftande växtoljor som är helt fria från ftalater.
 • Syntetiska färgpigment.

Naturlig ansiktsfärg från Namaki

Namaki tillverkar roliga produkter för ansiktsmålning med ingredienser som är säkra för barns hud och hälsa.

De har sedan starten använt noggrant utvalda naturliga och ekologiska ingredienser när de formulerar sina produkter.

 1. Namaki är COSMOS ORGANIC certifierad av Cosmécert enligt COSMOS standard.
 2. Alla Namakis produkter är certifierade ekologiska och dermatologiskt testade.
 3. De är tillverkade med naturliga ingredienser och formulerade för att minimera risken för allergiska reaktioner.
 4. Förpackningen är återvinningsbar och tillverkad med miljön i åtanke.

Namakis fina produkter är perfekta att använda till Halloween, kalas eller andra festliga tillfällen!

 • Ansiktspennorna är praktiska och precisa och låter dig måla exakt det motiv som du eller barnet önskar.
 • Den naturliga och vattenbaserade ansiktsfärgen för ansiktsmålning kan du även måla på huden. Ansiktsfärgens innehåll är 99% naturligt och 20% ekologiskt. Det ingår 6 färger, sminkpensel och 5 sminkbeskrivningar. 

3 ansiktsmålningar för Halloween

1. Ansiktsmålning med Halloween-tema

3 giftfria & enkla Halloween-sminkningar för barn med naturlig ansiktsfärg 2

Att måla barnen som vampyr och zombie är klassiker som alltid är inne men varför inte testa något nytt, som elak pumpa, intergalactic varelse, sjöjungfru, favorit djuret, robot eller avatar.

Googla på engelska så hittar du enkelt bilder på ansiktsmålningen du vill göra:

T.ex: ”avatar halloween makeup children” eller ”zombie halloween makeup children”.

För de barn som vill ha något annat har vi lite kul förslag som är enkla att få till även om du inte är konstnär.

Om du vill ha olika nyanser blandar du i vit för att få ljusa färger och svart för att få mörka färger.

2. Ansiktsmålning med mönster

3 giftfria & enkla Halloween-sminkningar för barn med naturlig ansiktsfärg 3

Mönster på ansiktet blir både snyggt och häftigt. Grunda ansiktet med en valfri färg och skapa sedan ett mönster med en annan färg.

Här har vi gjort en reptil-imitation.

Gör så här:

 1. Smörj in ansiktet med en ansiktskräm eller ansiktsolja
 2. Grunda med en blandning av gul och blå.
 3. Använd sedan t.ex. ett nät som mall (ett tips är att använda nätpåsen som avokados eller lök ligger i).
 4. Måla över över mallen med en annan ansiktsfärg eller pudra med ett pudersmink som t.ex. svart ögonskugga.

3. Ansiktsmålning med tema

3 giftfria & enkla Halloween-sminkningar för barn med naturlig ansiktsfärg 4

Välj ett tema som barnen gillar. Hello Kitty och Disney figurer är exempel på sådana. Här har vi kört på det populära temat Pokémon.

De är oftast färgglada och lätta att måla. Här har vi skapat Pikachu ansiktsmålning.

Gör så här:

 1. Börja med att smörja in ansiktet med en återfuktande ansiktskräm eller olja.
 2. Rita sedan ut de svarta linjerna. Om du inte har en svart ansiktsfärg så kan du använda en krämig och pigmentrik kajal som Purobio Long Lasting Pencil.
 3. Måla grunden med en gul färg. Fyll ut till de svarta linjerna.
 4. Måla kinderna och övre munnen med röd färg.
 5. Måla den nedre delen av munnen med en blandning av röd och vit.
Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2023

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×