Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 1

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen

0

Letar du efter julklappar och behöver julklappstips och inspiration till familjen och barnen? Här hittar du listan på de bästa julklapparna 2021 inom vårt ekologiska familjesegment.

Årets julklapp 2021: Ekologisk yogamatta

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 2

Vi tycker att årets julklapp för hela familjen är en ekologisk yogamatta! Det är något alla i familjen kan använda sig av för att yoga på tillsammans, leka på oavsett ålder, motionera på, vila på eller ta med ut i skogen och ha picknick på!

Att göra yogaövningar med sin familj är något mycket givande, både för att skapa samhörighet, närhet och avslappning. Barn blir lätt nyfikna på yoga och har lätt att följa enkla övningar.

Vi erbjuder ekologiska yogamattor tillverkade av naturligt gummi, OEKO-TEX® certifierade och självklart fria från gifter, PVC och klor.

Julklappstips till barn 1 år och uppåt

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 3

PlanToys gör fantastiskt fina, miljövänliga och pedagogiska leksaker. De använder hållbara material, färgar med organiska, vattenbaserade färger utan gifter.

Deras egna material PlanWood® består av rötter och annat spill som tas tillvara för att skapa färgglada leksaker till alla åldrar. Som denna dragleksak ”pull along valp” på bilden, den kan man inte annat än älska, passar från 1 år.

Julklappstips till barn 3 år och uppåt

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 4

Vill ditt barn testa på att vara tandläkare, detektiv, veterinär, makeup-artist, snickare eller doktor?

Plantoys underbara ”läroväskor” är inspirerande leksaker som hjälper barn att utveckla fantasi, kreativitet, finmotorik och logiskt tänkande.

De är tillverkade av gummiträ, målade med giftminimerade färger och väskorna är tillverkade i vanlig bomullscanvas.

Julklappstips till pyssel-familjen

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 5

Till alla i familjen som gillar att pyssla finns otroligt fina, naturliga och ekologiska pysselprodukter från ökoNORM hos oss.

Välj mellan fingerfärg, målarfärg, pennor, kritor och modellera. Alla tillverkas av naturliga och sunda råvaror. Samtliga målargrejor framställs av förnybart material som antingen går att kompostera eller återvinna.

Du slipper oroa dig för giftiga ämnen och en extra bonus för trötta föräldrar är att många av ökoNORMs ekologiska pennor och målarfärger går att tvätta bort med vatten.

Julklappstips till mamma

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 6

Eco By Sonyas julpaket innehåller deras 100% ekologiska ansiktsolja Glory Oil. Det är en unik kombination av aktiva oljor som snabbt tas upp av huden, en underbar olja som gör att huden blir silkeslen. Oljan passar alla hudtyper och har inte lämnat någon besviken hittills.

I paketet ingår också en mycket fin necessär och storsäljaren Face Tan Water som är en brun utan sol ansiktstoner som gradvis bygger upp den mest trovärdiga solbrännan bestående av endast ekologiskt certifierade och naturliga ingredienser.

Julklappstips till pappa

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 7

En fin julklapp som garanterat kommer uppskattas av både kaffe-pappor och te-pappor.

Klean Kanteens Insulated Classic Narrow är en vakuumisolerad flaska med dubbla väggar som har en robust och tålig design.

Vakuumisoleringen håller drycker varma i upp till 24 timmar och kalla i upp till 63 timmar vilket gör den till en perfekt vattenflaska både nu i vinter och till sommaren.

Julklappstips till varandra

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 8

Ge bort en olja som lindrar muskelvärk och ömma leder tillsammans med ett presentkort på en timmes massage av dig!

Fushis Good Muscle Oil är en ekologisk olja som innehåller den berömda Ayurvediska Mahanarayana Tailam ört blandningen som värmer och stimulerar samt lättar upp ömma muskler.

Det är tillsatt olja från rosmarin och eukalyptus som stimulerar, kamfer och svart peppar som värmer.

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 9

Om man vill göra massagen ännu djupare så är något som väckt intresse på senare tid koppningsmassage.

Koppning med silikonkoppar löser upp muskelspänningar, skapar en behaglig känsla av värme och avslappning, aktiverar lymfvätskan och stimulerar blodcirkulationen och är säkert att göra hemma.

Julklappstips till hemmaspat

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 10

Vi har växtbaserade torrborstar (inget djurhår här inte) och skrubbhandskar från Hydrea London i olika hårdhet. En fin julklapp som kommer hålla i många år.

Vad gör torrborstning? Jo, det hjälper det lymfatiska systemet att frigöra orenheter, stimulerar naturligt cirkulationssystemet, ger slätare och ljusare hudton samt främjar en sund omsättning av hudceller. När man väl börjat går det inte att sluta.

Julklappstips till mysdagar

Julklappstips 2021: Giftminimerat för familjen 11

Alla gillar varma lattes, vi har dom i alla möjliga färger och varianter för alla de där mysiga stunderna tillsammans inomhus i värmen eller på utflykten i skogen.

Ett paket med en värmande, ekologisk latteblandning är också en fin present att ta med sig när man blir bortbjuden. Testa att ge barnen vår ekologiska kakaomix från Alive Foods med kokosocker, ett bättre alternativ än många chokladpulver på marknaden.

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2023

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×