11 tips & tricks för din Omega MM900 Slow Masticating Juicer 1

11 tips & tricks för din Omega MM900 Slow Masticating Juicer

3

För att du ska få den bästa upplevelsen med din juicemaskin, under lång tid och med så bra resultat som möjligt, har vi samlat ihop värdefull information och tips till dig.

Innehåll

☝🏼 Så monterar du delarna rätt
🐢 Juica långsamt och med tålamod
💃 Så juicar du mer än 0,5 liter åt gången
🕒 Tidsgränsen för maskinen
🥬 Så juicar du selleri
🥶 Så juicar du mjukare råvaror 
🔧 Ställ in din endcap rätt
🍊 Alternera mjuka och hårda grönsaker/frukter
👌🏼 Tips för torrare fiber och mer juice
🌱 Få mindre fiber i din juice
🪥 Så rengör du maskinen

☝🏼 Så monterar du delarna rätt

Det är viktigt att du monterar maskinen rätt beroende på vad du ska använda den till.

Spara gärna instruktionsboken och ha den lättillgänglig nära maskinen, följ bilden i bruksanvisningen på sid. 5 för att se hur du monterar rätt.

Följs inte detta väl kan hålet i presshuset skadas – pressvalsen kan skava mot den gula ringen, och sprickor runt ringen kan uppstå 🥲

Tänk på att garantin inte täcker för när maskinen inte används på rätt sätt)

I denna video kan du se hur du sätter ihop en Omega MM900:

🐢 Juica långsamt och med tålamod

Om det går för fort skapas mer värme, och det får inte blir för varmt i presshuset.

Det är därför bra att mata maskinen långsamt så att den hänger med, en råvara åt gången.

Låt det mesta av saften rinna ut innan du sätter i nytt. Du kan även använda backläget om du ser att det klumpar sig. 

💃 Så juicar du mer än 0,5 liter åt gången

Det är bra att rengöra ändlocket från fiber när du har juicat 0,5 liter och sedan kan du fortsätta.

Blir det klumpar i presshuset så kan du använda backläget på juicern i några sekunder och sedan starta igång igen.

🕒 Tidsgränsen för maskinen

Använd maskinen högst 30 min åt gången, sen behöver den vila en stund innan du kan fortsätta.

🥬 Så juicar du selleri

Sätt då i de hela selleri stjälkarna i juicemaskinen, de ska inte skäras i bitar.

Här kan du läsa vår bloggartikel om sellerijuice🌱

🥶 Så juicar du mjukare råvaror 

Ta ut dem ur kylskåpet precis innan du juicar så att de är krispiga.

En annan faktor som påverkar utvinningen av juice är kvalitén på råvaran, som till exempel kan variera under året i olika länder.

Fräschheten och krispigheten hos dina frukter och grönsaker kommer också att påverka effektiviteten av din juicepress. 👌🏼

Här kommer en video på hur du juicar mjuka grönsaker och frukter:

🔧 Så ställer du in din endcap

Selleri endcap (den yttersta delen på presshuset) används bara till selleri.

Standard endcap används till övriga mjuka frukter och grönsaker, som gurka, tomat och citrusfrukter. Du kan även pressa vilda örter, vetegräs, korngräs, salladsblad, grönkål, spenat och andra klorofyllrika växter med det locket.

Du börjar med att vrida end capen moturs till ”Max”. Då ökar motståndet för fibrerna att komma ut och detta ger mest juice.

Detta kan dock medföra att presshuset blir varmt, så var försiktig och kör inte på max om du inte behöver.

Om det blir för varmt i presshuset kan endcapen deformeras.

Vrid därför ner den justerbara endcapen långsamt om du börjar uppleva att fiberna samlas och skapar ett stopp i presshuset. När fibrerna åter kommer ut så kan du justera upp endcapen till max inställning igen och återuppta Juicing-sessionen. 

Vi rekommenderar att juica på max en stund, för att sen dra ner till hälften en stund. Repetera detta under hela juicningen för bästa resultat. 

I följande video visas hur du använder endcapen till MM900:

🍊 Alternera från mjuka till fasta grönsaker och frukter

Om du juicar annat än selleri (med den vanliga end-capen), mata då in några delar av den mjukare grönsaken/frukten (t.ex. apelsin) och sedan lite av den mer fasta grönsaken/frukten (t.ex. morot).

Fortsätta sedan att alternera fram och tillbaka.

Avsluta alltid med din fasta produkt.

👌🏼 Tips för torrare fiber och mer juice

Vår erfarenhet är att det går att få ut mer juice än du tror med lite finess.

Det finns två sätt som kan vara värt att testa om du vill få ut så mycket juice som möjligt:

 1. Slå på backen en kort stund i slutet när du juicar och kör sedan framåt igen. Då får de sista fibrerna en chans att pressas ordentligt och komma ut ur presshuset.
 2. Mata in lite av fibrerna som redan kommit ut igen så att de åker igenom en andra gång. På så sätt pressas den allra sista juicen ur.

🌱 Så får du mindre fiber i juicen

Även här är det svårt att uppnå ett perfekt resultat med en juice helt fri från fiber.

Men det finns två tips som hjälper:

 1. Juica långsamt och mata inte in mer frukt eller grönsaker om juicern redan bearbetar en större massa. Mata istället försiktigt in en bit i taget så blir det mindre fiber som rinner ut med juicen.
 2. Töm presshuset på fiber när du ser att det börjar bli fullt eller när du har juicat 0,5 liter. På så sätt undviker du att fiber åker ut med saften i utmynningen av presshuset.

🪥 Rengöring av maskinen

Det är enkelt att rengöra din MM900. Den har bara några få delar att ta isär och rengöra.

Du kan även diska dom i den övre delen av diskmaskinen.

Men för att förhindra att smuts fastnar så rekommenderar vi att du tvättar delarna omedelbart efter användning. Diska dem med varmt vatten, flytande diskmedel och medföljande rengöringsborste.

Över tid kan det bildas en mineralbeläggning på presshuset. För att åtgärda detta kan du blötlägga dem med en del vatten, och en del vinäger eller ättika, minst en gång i veckan i ca 2-4 timmar (eller över natten).

Här kommer en video angående på hur du djuprengör din juicer:

Vi hoppas denna information är till hjälp för dig, och att du ska få mycket glädje av din nya Omega juicer.

Skriv en kommentar eller kontakta oss på [email protected] om det är något du undrar över så svarar vi så fort vi kan!

3 comments

 1. Bra information.

 2. Hej,
  Tack för bra info! En ytterligare fråga: När är det dags att byta reservdelar? De senaste gångerna jag juicat selleri släpper valsen och skjuter ut från sitt fäste. Vad beror det på?
  Mvh Anna

  1. Hej Anna,

   Tack för din kommentar!

   Reservdelar kan behöva bytas ut omgående beroende på hur ofta man juicar, men det finns en garantitid på delarna på 3 år. Vi kan absolut kika närmare på vad det är som orsakar problemet du beskriver, om du vill att vi gör det rekommenderar vi att du reklamerar din vara till oss igenom vårt reklamationsformulär så att våra maskinexperter kan ta en närmare titt.

   Ha en underbar dag!

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2024

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×