5 viktiga saker du behöver för att leva länge & hålla dig frisk 1

5 viktiga saker du behöver för att leva länge & hålla dig frisk

0

Vår vision med Glimja är att underlätta för dig att må bra och inspirera att ta hand om dig själv på bästa sätt.

  • Vi vill erbjuda produkter som har rent, naturligt innehåll och i största möjliga mån är producerade på ett rättvist och hållbart sätt.
  • Vi vill även dela med oss av så mycket information och kunskap vi kan om hur vi alla kan vara ”långtidsfriska” och leva i harmoni med oss själva och världen.

Studier på friska och långlivade människor världen över pekar på flera faktorer som är viktiga.

När det kommer till livsstil och hälsa har vi här skrivit ner fem mycket viktiga saker vi vill reflektera över med dig.

1. Gemenskap

Något som alla långlivade befolkningsgrupper har gemensamt är att de värdesätter vänskap och familj och spenderar tid tillsammans med andra.

Det kan vara lätt att glömma bort hur närande detta är i vår snabba och individualistiska tid.

Ett sätt att umgås är att arbeta tillsammans antingen på det dagliga arbetet eller i ett projekt i grupp, det skulle t.ex. kunna vara att odla ihop eller att bygga ett växthus ihop. Det ger oss både effektivitet och livskvalitet samtidigt som vi känner samhörighet och att vi får bidra.

Vad kan du göra idag som ger dig lite extra ”social näring”?

När upplever du gemenskap?

2. Upplevelse av mening

Upplevelse av mening är ofta starkt kopplad till upplevelse av gemenskap och kanske mest till att vi upplever att vi tillför något till gemenskapen, att vi får bidra.

Vare sig vi tänker på ordet gemenskap som vår lilla familj, vår stad eller hela den mänskliga familjen på jorden.

I japan har de ett ord för detta; ”Ikigai”, som enkelt kan översättas till en persons ”anledning att finnas till”. Din Ikigai är något som ger dig glädje och som känns som det kommer naturligt och som du tycker är roligt att studera, göra och bidra med.

Det behöver inte vara en enda sak, men ofta är det en eller två saker som är i fokus, som framträder.

Har du tagit dig tid för att fundera på vad din Ikigai kan vara?

Hur vill du bidra?

3. Rörelse i vardagen

Att svettas i gymmet eller löpspåret har sina fördelar, men det finns även andra sätt att stärka sig själv genom rörelse.

Några av världens mest långlivade befolkningar visar att mjuka och regelbundna former av rörelse i vardagen även det kan vara nyckeln till ett långt liv.

Trädgårdsarbete, yoga, tai chi, qi gong, klättra i träd, hoppa på stenar, leka med barn eller husdjur är exempel på saker som vi kan göra varje dag för att ta hand om våra kroppar och sinnen på ett mjukt och långsiktigt hållbart sätt.

Ett annat sätt kan vara att träna på något med ett roligt mål, t.ex. att lära sig stå på händer, jonglera eller gå på lina.

Att röra på sig tillsammans ger både en upplevelse av hälsa och gemenskap.

Hur gillar du att röra på dig?

4. Vila och återhämtning

Vi behöver se till att få vila och varva ned med jämna mellanrum för att leva ett långt och lyckligt liv.

Sova gott är en viktig sak, men andra former av återhämtning som att spendera tid i naturen, läsa en god bok, bada bastu, få massage, meditera, kontemplera eller umgås med goda vänner är minst lika viktigt för själens återhämtning och inspiration.

Hur återhämtar du dig?

Vad får dig att slappna av och känna dig rofylld?

5. Näring

Det finns oändliga teorier om vad som är en bra och näringsrik diet, men det finns ingen diet som passar alla.

De har dock alla en gemensam nämnare; nämligen naturlig och näringstät mat utan onaturliga tillsatser.

Utöver att äta en giftfri och näringsrik kost så behöver vi, enligt de allra flesta näringsexperter, tillföra koncentrerad näring i form av tillskott för att stödja våra kroppar.

Människan har i alla tider använt örter och olika högt skattade matvaror för att förhöja sin hälsa och förebygga sjukdom.

I vår moderna tid när jordarna utarmas och är mindre näringsrika samtidigt som vi utsätts för mer stress från omgivningen i form av okända kemikalier, avgaser och elektrosmog blir det viktigare än någonsin att ge oss bästa möjliga näring för att kunna optimera vår hälsa.

Här kan du läsa mer om varför du kan behöva kosttillskott.

Att hitta rätt produkter kan vara svårt. På Glimja har vi gjort det till vår mission att samla de allra bästa, renaste och mest effektiva näringsprodukterna under ett tak, så att det blir enklare för dig att göra de rätta valen.

De mest grundläggande produkterna som de flesta kan må gott av att fylla på med är:

  • Ett grönt pulver: Ger klorofyll, fytonäringsämnen och antioxidanter.
  • En naturlig multivitaminmineral: Essentiella vitaminer och mineraler i koncentrerad form. Lite av varje för att täcka upp det dagliga behovet tillsammans med en näringstät kost.
  • Omega 3: Nästan alla västerlänningar behöver fylla på med denna essentiella fettsyra.
  • Snälla magbakterier: Vårt försvar sitter bla. i magen och styrs av balansen i våra ”mikrobiomer” – dvs våra tarmbakterier. Om matsmältningen inte fungerar som den skall så kommer allt annat vi gör för vårt immunförvar att fungera mindre bra.

Hur ser du på den mat du äter?

Intar du extra näring?

Är du värd det bästa?

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2024

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×