7 kosttillskott och 7 poddavsnitt för en fungerande mage och bättre hälsa 1

7 kosttillskott och 7 poddavsnitt för en fungerande mage och bättre hälsa

0

Många av oss i hälsovärlden har hängt med Holistic sedan vi var små, känns det som. Vi har suttit runt lägerelden – bokstavligen – på raw food-festivalen ”back inte days” och Lyssnat på Bertil Wosk tala om maghälsa och hur han byggt Holistic med produktfilosofin bäst i klassen.

Bäst i klassen

Bakom varje framgångsrikt företag bultar i grunden ett passionerat hjärta. Så är det här hos oss på Glimja. Och så är det på Holistic

När man pratar med Bertil Wosk har han sagt, konsekvent, år efter år, att Holistic ska vara bäst i klassen.

– Vi ska vara bäst i klassen. Vi kan inte hindra andra leverantörer att göra något lika bra, speciellt när det gäller enklare produkter, men ingen ska kunna göra något som är bättre, säger Bertil Wosk, grundare och ägare av Holistic.

Denna enkla produktfilosofi har gjort Holistic till ett av de mest etablerade och välrenommerade märkena i branschen. Eller, som våra kunder brukar säga: Holistic är ett tryggt val!

7 kosttillskott och 7 poddavsnitt för en fungerande mage och bättre hälsa 2

Ett företag med magkänsla

En annan sak som vi gillar med Holistic är att de håller många kurser, både för terapeuter och för allmänheten. En av de saker som de ofta talar om är den livsviktiga mag- och tarm-hälsan. 

Så mycket av immunsystemet sitter i tarmarna och tarmfloran. Faktum är att hela din hälsostatus styrs av vad du äter och hur kroppen förmår att ta upp näringen. Det vi stoppar i magen påverkar både vår fysiska och vår psykiska hälsa.

I takt med att forskningen utvecklas och vår kunskap fördjupas, så ökar vår förståelse för magen och tarmsystemets roll för vår hälsa. Och som ledande företag inom kosttillskott har Holistic utvecklat en rad produkter för just magen. 

Goda vänner med magkänsla

Här är en översikt av några tillskott som vi gärna rekommenderar. 

Lactovitalis pro & Lactovitalis kids

Ger massor av goda tarmbakterier där de gör nytta.

Lactovitalis kids ger goda bakterier till barn. 

– I dina tarmar finns goda bakterier som slåss om utrymmet med oönskade bakterier. Målet är att ha så mycket 90 procent goda bakterier i tarmen. Och max 10  procent av de oönskade. 

7 kosttillskott och 7 poddavsnitt för en fungerande mage och bättre hälsa 3

Prebivitalis pro & Prebivitalis ekologisk

Ger fibrer till tarmbakterierna, så de kan producera smörsyra.

Prebivitalis pro är en potent produkt. Doseringen bör trappas upp långsamt. Den passar barn eller de med IBS. 

Prebivitalis ekologisk är en skonsam produkt som passar alla i familjen, även dem med känslig tarm. 

7 kosttillskott och 7 poddavsnitt för en fungerande mage och bättre hälsa 4

Lactovitalis IB smörsyra

Ger dig extra smörsyra som lugnar magen.

– Alla vet att goda tarmbakterier är bra, men varför? En skäl är att de skapar smörsyra, det är bra. Vi vill ha smörsyra i våra tarmar. Mycket smörsyra. 

Magsyrabalans

Har hög mängd kloridjoner som bidrar till normal matsmältning genom produktion av saltsyra i magen.

– Kroppens egen produktion av saltsyra blir lätt nedsatt vid kronisk sjukdom, födoämnesallergier, infektioner, hög ålder och näringsbrister. Att fylla på förråden kan göra stor skillnad.

Glutazym

För dig som vill ha extra hjälp med gluten.  

– Utöver de som lider av sjukdomen celiaki finns det en stor grupp människor som har ökad känslighet mot gluten. Den gruppen ökar. Kanske för att vi aldrig i vår historia har exponerats mot så mycket gluten som nu. Här får de enzymer som bryter ner gluten.

Laktozym

För dig som vill ha extra hjälp med mjölkprodukter.

– Här hittar du enzymer som bryter ner laktosen (mjölksocker) och proteiner i mjölkprodukter.

För dig som vill fördjupa dig i magens hälsa

Holistic startade som ett utbildningsföretag, och under flera år sålde de enbart produkter till terapeuter. 

Bertil har alltid sagt (i förtroende) att han har som mål att genom att undervisa om hälsa göra kosttillskott onödigt. 

Vi tror dock att det kan dröja ett tag innan denna vision blir verklighet. Kosttillskott är nyttig mat i koncentrat form, perfekt för dagens hektiska samhälle.

Här kommer dock en del värdefulla tips för den som vill fördjupa sig i magens hälsa.

1 vecka 50 råvaror

Ladda gärna ner Holistics mall ”1 vecka 50 råvaror” för bättre mångfald i tarmen. https://www.holistic.se/Kursmaterial/1-vecka-50-ravaror_0.pdf

Lathund för gladare magar

Missa inte denna korta men trevliga lathund för gladare magar. https://www.holistic.se/Kursmaterial/lathund-20-20-f-c-3-b-6-r-20-gladare-20-magar.pdf

Tema mage i Holistics podd

I Holistics podd ”Hälsa kommer inifrån” hittar du fler intressanta avsnitt om den mage-tarm och hur du bäst tar hand om din hälsa. Lyssna på Poddtoppen eller Spotify eller Acast eller på Holistic.se/podd

Avsnitt 53. IBS-panik? Lugn, vi har tipsen

Vi tröttnar aldrig på att prata om mage och tarm. I detta avsnitt riktar vi strålkastarljuset på IBS. Vi kommer även  in på SIBO och FODMAP. Maja Stål och Inger Erland Tångring ger mänger av tips.

Avsnitt 47: Så blir tarmfloran ditt bästa försvar

Tarmfloran är grunden till god hälsa.  Ellinor Ladenberg förklarar hur allt hänger ihop och reder ut begrepp som mikrobiom, prebiotika och probiotika. Allt för att du ska kunna ta hand om din tarmflora, så att den tar om dig.

Avsnitt 44: Så gör du magen glad

Matsmältningen börjar i hjärnan. Matsmältningsenzymer utsöndras redan när du tänker på en måltid. Varför är det viktigt med en välfungerande matsmältning? Hur påverkas den av stress? Och varför ska vi tänka som en häst? Detta talar Leif Östberg om i detta avsnitt.

Avsnitt 23. Bli din egen matdetektiv

”Vi äter massor av saker som vår kropp egentligen inte har anpassats till under evolutionen. Vi kan få stora hälsofördelar genom att ta bort en del saker”, berättar den funktionsmedicinska läkaren Peter Martin.

Avsnitt 20. SIBO – dold orsak till magbesvär.

Kanske har du hört talas om SIBO? Det står för ”Small Intestinal Bacterial Overgrowth”. Det vill säga en överväxt av bakterier i tunntarmen. Hur kan man testa om man har SIBO och vad kan man göra själv? Ylva Jansson har svaret.

Avsnitt 7. Magstark.

Mångfald på tallriken ger mångfald i tarmen. Tarmen är i fokus i det här avsnittet. Den har enorm betydelse för vår fysiska och mentala hälsa. Här berättar biovetaren Anna Widell varför och vad som får goda bakterier att frodas. Du får också veta hur avföringsdonatorer håller sin bakterieflora i form.

Avsnitt 5. Vägen till en lugnare mage

”Matsmältningen is the shit”. Vad är egentligen matsmältning och varför är den så betydelsefull? Och visste du att sura uppstötningar egentligen beror på för lite saltsyra? Här ger Ellinor Ladenberg sina bästa tips.

Lyssna på Poddtoppen eller Spotify eller Acast eller på Holistic.se/podd

https://poddtoppen.se/podcast/1463395736/halsa-kommer-inifran

https://open.spotify.com/show/6po01lPxrub8AtMRwecfSb

https://play.acast.com/s/holisticsweden

https://www.holistic.se/podd

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2024

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×