Personalens favoriter: Hälsoprodukterna vi använder varje dag! 1

Personalens favoriter: Hälsoprodukterna vi använder varje dag!

0

Då och då får vi frågan om vilka produkter vi själva använder.

Svaret är att vi har prövat och älskar ALLA våra produkter. Men givetvis har vi våra favoriter, som vi återkommer till igen och igen.

Det är väldigt svårt att välja ut bara några stycken eftersom vi har ett så brett sortiment med allt från studsmattor, kroppsvård och hårvård till kosttillskott och superfoods.

Nu har några av oss i Glimja-teamet gjort varsin topp-3-lista av de produkter vi gillar mest just nu.

Mikael

1. Grönt Juicepulver – Jag dricker grönt varje morgon så fort jag vaknat i vatten, samt ytterligare en liten shot innan middagen. Det ger mig så mycket näring och energi!

2. Proteinpulver från Pureness – Jag använder proteinpulver efter träning som belöning och för feststämning. Det ingår i min post-workout-wonder drink. Jag blandar 0,5 dl proteinpulver, 0,5 dl chiafrö och 0,5 dl hampafrö med vätska. Låt gärna chiafröna ligga i blöt ca 30 min innan mixning.

3. Sedona Express Torkugn – Går varm hemma hos mig varje vecka. Jag vill alltid ha aktiverade fröer och nötter till hands, samt gör gärna raw burgare och annat gott av färska grönsaker, örter och chiafrö.

Rahima

1. Bruns Hårmask – Underbar hårmask som ger fukt till mitt torra hår. Jag har långt, tjock och torrt hår och denna hårmask är en räddare. Jag använder den när jag tvättar håret som balsam, jag låter den vara i håret mellan 1-10 min beroende på hur lång tid jag har.

2. 100% Pures Fruit Pigmented Foundation Powder – Så tacksam för detta puder, det täcker lagom i min smak och täpper inte till mina porer. Jag använder det varje dag, året runt som bas då jag ej gillar flytande foundations. Pudret har även solskyddsfaktor i sig. En stor favorit i min sminkväska.

3. Garden of Lifes Q10 – Det känns som Q10 ger en rejäl skjuts till mitokondrierna på cellnivå och det är ett tillskott jag använder dagligen. Jag byter ibland märke till Närokällan eller Holistic men jag måste ha min Q10. Jag tar en kapsel på morgonen. Jag måste också få slå ett slag för SerraGold produkten som support i mitt anti-age sökande.

Daniella

 1. Maryruth´s Kid´s Multivitamin gummies – Mitt barn äter dessa som om det vore godis (jag med ibland). Det känns så gott i själen med ett tillskott till vardagen för mitt barn med rena ingredienser.

2. 100% Pure Coffee Bean Eye Cream – Denna ögonkräm är ett måste varje morgon till ett par trötta ögon. På ett kick ser jag piggare ut och huden blir fastare kring ögonen. Fantastisk produkt!

3. Ekologisk Tamari– Japansk Sojasås utan gluten – Jag kan inte leva utan den här nu, Umami explosion! Den är god att ha på sallader, i ris rätter och som marinad av tex tofu.

Sara T

 1. Multimineral från Holistic – Jag mår inte bra av att ta B-komplex eller multivitaminer, det är helt enkelt någon vitamin som jag får för mycket av. Men en multimineral klarar jag mig inte utan. Jag mår så mycket bättre fysiskt och psykiskt när jag äter denna varje dag i högre doser. Mina mood swings försvinner nästan direkt.
 2. Loelle Arganolja – Det enda jag använder på mitt ansikte! Jag använder varken foundation, serum eller ansiktstvätt. Jag tvättar ansiktet med varmt vatten på kvällen och iskallt vatten på morgonen. Avslutar med en rejäl dos av arganolja i hela ansiktet och min hud mår bättre än någonsin.
 3. Tea Tree & Neem Tandkräm – Den bästa naturliga tandkrämen jag hittat. Den skummar bra, jag får vitare tänder (hur!?) och fräsch andedräkt som håller lika länge som med konventionella tandkrämer. Den smakar dessutom supergott och har inget flour i sig.

Tom

1. Bellicon Studsmatta. Kan inte leva utan denna. Studsar 5-10 minuter på morgonen samt mellan arbetspass på kontoret. Helt underbar uppfinning!

2. C-vitamin från Vimergy. Det kan vara lätt att missa hur bra det är med C-vitamin. Jag tar för det mesta 2 kapslar varje dag på förmiddagen och ibland på eftermiddagen. Jag ökar dosen om jag känner mig låg eller krasslig.

3. Dulse – Jag använder dulse i mycket matlagning. I soppor, grytor och t.o.m. smoothies. Det ger en härlig umami-smak och kan med fördel användas istället för salt.

Nicole

 1. Pistagesmöret från Mother Earth är senaste favoriten. Letade länge efter ett pistagesmör som smakade pistage på riktigt och inte var utblandad med massa annat. Älskar faktiskt alla nötter från Mother Earth, de smakar verkligen färskt!
 2. Vermont Soap hundschampo. Bästa schampot jag haft för hunden. Torkar inte ut, är lätt att skölja ur samtidigt som den är dryg så man behöver verkligen inte använda mycket. Luktar minimalt av eteriska oljor som också håller fästingar borta vilket är en bonus!
 3. 100% Pure Vitamin C Serum. Använde den morgon och kväll under min dag/nattkräm som en ”kur” i 2 månader. Flaskan höll så länge! Ser helt klart skillnad på både fina linjer och mer jämn ton i ansiktet. Den är rätt dyr, men flaskan är stor. Jag var orolig för att den skulle hinna oxidera, som c-vitamin ofta gör, innan jag hann använda klart den. Men nej, den var så bra att jag använde slut direkt! Kommer aldrig sluta köpa denna.

Ellinor

 1. Ljung Hudvårds deodorant Fjällsippa. Glad att jag äntligen testar denna! Doftar sååå gott, håller armhålorna fräscha hela dagen med naturliga ingredienser. Enda nackdelen, eftersom den doftar så gott, är att jag är frestad att dofta mig i armhålorna hela dagen…
 2. PuroBIO Cosmetics Lipliner Mauve Pink. Älskar den subtila, neutrala färgen och att läpparna samtidigt känns återfuktade. Använder den dagligen.
 3. Mary Ruths Lions Mane. Jag vet inte om jag inbillar mig, men känner att jag får sån frid i själen av den samt så är den supergod.

Sara M

 1. Klean Kanteen Insulated Classic Narrow Cup. Klean Kanteens isolerade flaska är min bästa kompis. Den följer med mig till jobbet, i bilen, på utflykt, i skogen och på träningen. Den håller mitt vatten kallt och fräscht hela dagen.
 2. Ekendahls Ringblomssalva. Ringblomssalvan är fantastisk! Den är perfekt när huden känns torr och irriterad, även i ansiktet och på mina läppar. Den hjälper till att läka mina eksem, skrubbsår och småsår. Jag använder den på mina barn och på mig själv. Ringblomssalvan är så bra att den borde finnas i alla husapotek!
 3. Närokällans Magnesiumglycinat. Jag använder magnesiumglycinat varje dag på kvällen och skulle inte klara mig utan den. Den gör att jag slipper värk i mina muskler och mår mycket bättre.

Vilka är dina favoriter från oss? Kommentera gärna.

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2023

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×