Vilka kosttillskott är viktigast om jag har en budget på 350kr/mån? 1

Vilka kosttillskott är viktigast om jag har en budget på 350kr/mån?

0

Vilka kosttillskott är viktigast?

Att veta vilka som är de viktigaste kosttillskotten kan vara en djungel. Om man dessutom har en tight budget kan det kännas ännu svårare. Vilka kosttillskott ska man prioritera? Och hur kan man kombinera näringen för att få ett bra resultat för sin allmänhälsa?

Många har idag en livsstil som innebär stress och påfrestningar. En sådan livsstil gör att vi förbrukar mer av den näring vi får i oss via kosten och då blir det så klart ännu viktigare att veta vilka kosttillskott man ska prioritera.

Kosttillskott på en budget

Här är fyra kosttillskott som du får för en “röding”, alltså om du har en budget på 400 kr i månaden för dina kosttillskott.

Multivitamin

Det första kosttillskottet är MultiVitamin Metylerad från Holistic. Det är ett högdoserat multivitamintillskott, som även innehåller kolin, citrusbioflavonoider, Bioperine® och speciellt utvalda källor till vitamin B2, B6, B12 och folat.

Vitaminer är viktiga för kroppen och är delaktiga i regleringen av ämnesomsättning, omvandling av fett och kolhydrater till energi samt uppbyggnad av skelett och andra vävnader.

Som exempel så bidrar vitamin A, C och D till att bibehålla immunsystemets normala funktion. Vitamin B6, niacin, C och folsyra bidrar till att minska trötthet och utmattning och B1, B6, B12 och folsyra till normal psykologisk funktion.

Pris

Burken innehåller 90 kapslar som räcker i tre månader om man tar en kapslel per dag.

Det blir en kostnad på 100 kr i månaden.

Multimineral

Det räcker inte med bara vitaminer, utan vi behöver också viktiga mineraler. Holistic Multimineral innehåller de viktigaste mineraler kroppen behöver för att fungera optimalt, tack vare lättupptagliga och biotillgängliga mineralföreningar och mer än 70 spårämnen.

Mineraler är bland annat viktiga för skelettet, tänderna, blodet och musklernas reflexer. De reglerar också vattenmängden och pH-värdet i kroppen. Våra kroppar kan inte själva tillverka mineraler. De flesta mineraler tas upp i jonform i tarmen.

Pris

Burken innehåller 90 kapslar som räcker i tre månader om man tar en kapsel per dag.

Det blir en kostnad på 56 kr i månaden.

Probiotika

Mikrofloran i mage och tarm kan lätt hamna i obalans, vilket kan ha negativa effekter på bland annat vår matsmältning och immunsystem. Genom att fylla på med bra bakterier hjälper vi tarmfloran att återställa sin balans.

Helhetshälsa Probioplex är ett kosttillskott med levande mjölksyrabakterier som ger fem olika stammar av 2 miljarder levande bakterier i varje kapsel. Mikroinkapslingen ger bra hållbarhet och bakterierna god överlevnad.

En stor fördel med denna är att den kan förvaras i rumstemperatur och är därför lätt att ta med sig. Många andra probiotiska preparat ska nämligen förvaras svalt.

Pris

Burken innehåller 90 kapslar och räcker därför i tre månader om man tar en kapsel per dag.

Det innebär en kostnad på 60 kr i månaden.

Omega-3

Omega-3-fettsyror skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar, förbättrar hormon- och enzymfunktionerna samt spelar en viktig roll för ett friskt tillstånd i hjärna och nerver samt för synen. Också tänder, hud, reproduktionsorgan och leder behöver omega-3.

Opti3 är en 100% naturlig, växtbaserad och koncentrerad källa till de långkedjade omega-3 fettsyrorna EPA och DHA, designad för att ge dig fördelarna med naturlig Omega-3 direkt från alger. 

Opti3 är säker för barn, gravida och ammande kvinnor och innehåller garanterat inga tungmetaller eller plastrester från havet.

Pris

Burken innehåller 60 växtbaserade kapslar med mikroalgolja och räcker i två månader om man tar 1 kapsel om dagen.

Det innebär en kostnad på 130 kr i månaden.

Totalt: 346kr i månaden för 4 bastillskott

Dessa fyra kosttillskott är en bra bas för oss alla och kostar 346 kr i månaden.

Vilka kosttillskott är viktigast om jag har en budget på 350kr/mån? 2

Komplettera enligt behov

Men utöver dessa kan det vara en god idé att komplettera med kosttillskott som är anpassat till dina behov.

Mer energi

Om man känner sig trött och hängig kan det bero på att energiproduktionen i cellerna, mitokondrierna, inte fungerar optimalt. Men man kan också behöva mer energi än vanligt om man till exempel tränar hårt.

Då kan man testa med Thornes ResveraCel som är ett avancerat kosttillskott med fokus på energiproduktionen. Nicotinamide riboside bidrar till att bland annat minska trötthet och utmattning samt till att främja den cellulära metabolismen och energiproduktionen i våra celler. 

Det ingår även trans-resveratrol, quercetin och beatin. som alla stimulerar kroppens produktion av molekylen NAD+ som i sin tur stimulerar mitokondriernas produktion av energi.

En burk innehåller 60 kapslar och räcker i två månader.

Det innebär 295 kr i månaden.

Starkare immunsystem

Supersvamp

Chaga, eller Sprängticka, är en adaptogen svamp som brukar kallas för ”Kungen av svampar” och är fantastisk för immunsystemet. 

En av kroppens viktigaste antioxidanter är ett enzym som kallas för SOD, superoxiddismutas. Chaga innehåller högst andel SOD av alla kända livsmedel vilket är en förklaring till dess höga antioxidantvärde. Chaga innehåller även naturligt vitaminer, mineraler, spårämnen, polysackarider, betulinsyra, melanin, fytonutrienter, ergosterol, betaglukaner, saponiner, steroler, triterpener, aminosyrakomplex.

Sjud 1 tsk chagapulver i ett halv liter vatten. Du kan torka och återanvända pulvret så länge det avger färg. Du kan smaksätta själv med tex. pepparmynta, kanel, kokossocker, steviadroppar eller honung.

En påse innehåller 125 g och räcker i ungefär två månader.

Det innebär 75 kr i månaden.

Vitaminer och mineraler för immunsystemet

C-vitamin, D-vitamin och zink är också oerhört viktiga för immunsystemet. ImmunOptimal från Helhetshälsa innehåller samtliga och dessutom ingår 180 mg ingefära som bidrar till normal funktion i luftvägarna i näsa, mun och hals.

En bruk innehåller 60 kapslar och räcker i 30 dagar.

Det innebär 209 kr i månaden.

Skarpare hjärna

E3 Live BrainON är ett super koncentrerat ekologiskt extrakt av fykocyanin och phenylethylamine (PEA) som båda ska ge bra effekt på kognitiva funktioner såsom koncentration och minne.

Dosera 2 kapslar per dag och ta gärna före du ska göra något som kräver energi och fokus. Kom ihåg att dricka rikligt med rent vatten under hela dagen.

Burken innehåller 120 kapslar och räcker i 60 dagar.

Det innebär 315 kr per månad.

Maximera välmåendet

Hur du kombinerar kosttillskott är personligt och kan variera under tid.

Tänk också på att sömn, vila och återhämtning också är viktiga inslag som hjälper både hälsa, näringsupptag och välmående. Att vistas i solen en stund varje dag, mitt på dagen, är också bra för immunsystem och hälsa. 

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2024

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×