Silverschampo och Balsam: Få Bort Gula Toner i Håret! 1

Silverschampo och Balsam: Få Bort Gula Toner i Håret!

0

Varför blir håret gult och vad kan du göra åt det? När behöver du ett silverschampo och vad gör det egentligen? I denna artikel reder vi ut alla frågor kring silverschampo och hur du kan få bort gula toner utan att förstöra håret.

Innehållsförteckning

Varför får du gult hår?

För att undvika de oönskade gula tonerna behöver vi först reda ut varför håret blir gult. Kom ihåg att gula toner även kan drabba de som har obehandlat naturligt blont hår.

Blekt hår

Den vanligaste orsaken till gult hår är just när håret bleks. När du bleker håret oxideras melaninet (mörkbrunt till svart färgpigment) vilket gör håret ljusare. Då all hår har mer eller mindre underliggande varma toner, blir dessa mer framträdande efter blekning. I blont hår framhävs gula toner (i brunt eller svart hår framhävs orangea och röda toner) när blekningen inte lyckats lyfta bort hårets alla pigment.

Blonderat hår

Hos frisören kan en kall blond nyans läggas efter en blekning för att motverka eller få bort eventuella gula toner. Håret får då ett naturligt blont utseende. Efter några veckor kan den salongsblonda nyansen långsamt försvinna och gula toner ta över. Det är av helt naturliga skäl. Låt oss förklara.

Blått är det som gör att håret får kalla toner. De blåa pigmenten är väldigt små och är de som först försvinner vid hårtvätt och slitage. Det som blir kvar är de varma tonerna som i blekt och blonderat hår just är gult.

Sol och bad

Tråkigt nog kan sol och bad snabbt framhäva gula toner i blont hår. Starka UV strålar, salt havsvatten och klorerat poolvatten sliter och torkar ut håret mer än vad du tror. När håret är torrt får din hårfärg det svårare att ta fäste och stanna kvar. Dessutom bleker solen hårfärgen. Slutresultatet blir skadat och gult hår.

Silverschampo och Balsam: Få Bort Gula Toner i Håret! 2

Varmt och mineralrikt vatten

Duschar du med mjukt eller hårt vatten? Är det vatten från egen brunn eller gemensamt kommunalt vatten? Hårt vatten och vatten från egen brunn brukar vara de som är mest rika på mineraler. Mineralerna kan få blont hår att bli gult. Duschar du med varmt vatten sliter det dessutom mer på håret och framhäver gula toner i blonderat hår.

Vad kan du göra för att motverka gult hår?

Lugn, det finns ett par knep som gör att du kan slippa de gula tonerna.

Kall blond färg eller toning

inte för dig att bleka håret ytterligare för att få bort gula toner. Håret blir garanterat förstört och kan i värsta fall ramla av i stycken. Gå till en duktig frisör som kan välja en kall blond hårfärg för att slå ut de gula tonerna. Om ditt hår redan är skadat kan du istället välja en toning som sliter mindre på håret.

Skydda håret mot sol, värme och badvatten

Sätt upp, fläta håret eller skydda det med en hatt när solen är som starkast. Låt även din varma hårfön och andra styling-verktyg få vila på hyllan. Ett bra knep är att blöta håret ordentligt med rent vatten innan ett havs- eller poolbad. Håret blir mättat på rent vatten och blir då inte lika benägen att absorbera badvattnet. Tvätta sedan håret direkt efter bad med milt schampo och vårdande balsam.

Duscha smart

Om det är hårt vatten eller brunnsvatten du använder hemma kan du sätta upp håret och duscha först innan du tvättar det. På detta sätt kortar du ner exponeringstiden för håret i vattnet. Dessutom brukar det första (varm)vattnet från rören vara mest rik på mineraler. Tvätta helst håret med kallt vatten. Kanske kan du istället tvätta håret på gymmet eller jobbet om duschvattnet är bättre där. Att installera ett duschfilter kan vara ett alternativ om vattnet orsakar mycket problem.

Vårda håret innan det blir torrt och slitet

Var proaktiv och vårda håret regelbundet. Det är klokt att använda produkter som hårinpackningar, fuktsprayer, vårdande stylingprodukter och milda schampon. Var alltid snabb med att klippa bort slitna toppar.

Hur får du bort gula toner i håret?

Vad kan du göra om du trots allt får gult hår? Här tipsar vi om olika produkter som kan motverka eller ta bort de gula tonerna.

Silverschampo och balsam

Att använda silverschampo är det perfekta valet om du vill få bukt med det gula håret på egen hand hemma. Vi på Glimja rekommenderar såklart ett naturligt och ekologiskt silverschampo.

Vilket ekologiskt silverschampo är bäst?

Låt oss gå rakt på sak. Vi rekommenderar Bruns nr 24 Blond Skönhet som skonsamt och effektivt dämpar gula toner i håret och ger det en neutral eller kall nyans.

Silverschampo och Balsam: Få Bort Gula Toner i Håret! 3

Hur fungerar ett ekologiskt silverschampo och balsam?

Bruns Schampo nr 24 även kallt för ekologiskt silverschampo är framtagen för att neutralisera varma och gula toner i:

  • blonderat eller naturligt blont hår
  • blekt hår
  • silvrigt eller grått hår
  • vitt och ljust hår

Resultatet blir istället en kallare nyans. Vissa ekologiska silverschampon använder sig av leror för att motverka det gula. Bruns Products använder istället sig av växtfärgen Kampeche Logwood (kallas även för blodträ) i sina produkter, som synbart ger vackra och kalla skiftningar.

Även brunetter kan få en kallare nyans med detta schampo. På svart hår blir det ingen färgskillnad, men du får ett starkare, formbart och fylligare hår. 

Avsluta alltid med deras Balsam nr 24, som ger glans, balanserar fet hårbotten och tillför fukt utan att varken irritera hårbotten eller tynga håret. Notera att växtfärgen Kampeche Logwood finns i både schampot och balsamet. Dock är det schampot som har störst effekt på att successivt dämpa de gula tonerna.

Vad behöver jag tänka på när jag använder ett ekologiskt silverschampo?

Till skillnad på konventionella silverschampon kan Bruns Schampo (och Balsam) nr 24:

  • användas varje dag om du så vill, utan att förstöra hårkvalitén. Kom ihåg att vatten i sig torkar ut håret. Undvik att tvätta det onödigt ofta.
  • verkningstid förlängas för bättre effekt, utan att råka ut för överbehandling eller överdosering där håret får lila, blåa eller gröna skiftningar (som måste blekas bort).
  • användas även om du redan har skadat och torrt hår. Produkterna missfärgar inte håret och gör det inte matt. Tvärtom får håret mer glans, styrka och ”mer hår känsla”.

Gå till en duktig frisör

Om du behöver hjälp kan du istället gå till en duktig frisör som kan få bort de gula tonerna åt dig. Hitta gärna en ekofrisör som använder sig av snälla metoder och hårprodukter. Om ditt hår redan är i dåligt skick är det extra viktigt att be frisören om så snälla och milda behandlingar och produkter som möjligt. Om de vill färga ditt slitna hår så be istället om en hårtoning. Om håret redan är tonat sedan tidigare handlar det bara om att färgen behöver underhåll och att det är dags att tona håret igen.

Vårda håret med rätt sorts produkter

Som vi tidigare nämnt får din (blonda) hårfärg (speciellt de blåa färgpigmenten) sämre fäste i skört och torrt hår. Därför är det extra viktigt att hålla håret återfuktat, mjukt och friskt för att motverka de gula tonerna.

Intensivbehandla håret

Har du undvikit näringsrika hårinpackningar på grund av rädslan för fett och platt hår? Då har vi goda nyheter! Prova Bruns fantastiska hårmask. Denna hårmask finns nu öven som silvermask! Denna hårmask är en näring- och fuktbomb för håret och helt perfekt för skadat hår. Produkten gör håret luftigt med vackert fall. Använd hårmasken regelbundet för att ge håret skydd och mjukhet.

Fuktboosta håret

Mellan hårinpackningarna och hårtvättarna kan det kännas torrt, sprött eller frissigt. Då kan det vara en god idé att ge håret extra fukt. Spraya direkt på torrt eller fuktigt hår för en extra fuktboost. Notera att dessa sprayer är leave-in produkter och skall inte sköljas ur.

Bruns Balsamspray är perfekt för hår som lätt blir trassligt eller behöver glans och mjukhet. Framtagen för daglig användning.

Hör du till de som älskar fuktsprayer och ständigt vill använda dem utan att bli ruinerad? Då ska du kika på Zoya Goes Prettys ekologiska rosenvatten som kommer i hela 200 ml! En sprayflaska som även räcker till ansiktet (speciellt under varma dagar eller mycket tid framför skärmen).

Håroljor

Skydda håret med ekologiska håroljor för att kunna motstå dagliga stressfaktorer och slitage på håret. Detta speciellt om du har medel till långt hår. Att applicera ett par droppar hårolja efter en fuktspray gör också så att fukten stannar kvar längre i håret.

Fushis Camellia Kissi olja är så fantastisk på huden att många glömmer bort att den gör lika mycket underverk på håret. Den är helt doftfri (ingen fröoljedoft), tunn och kladdar inte.

Khadi Ayurvedic Hair Oil Color Care är speciellt framtagen för färgat hår. Oljan skyddar håret mot sol och slitage samt gör att din hårfärg håller sig fin längre.

Du kanske även är intresserad av dessa artiklar:

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2024

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×