Ultimat guide: Välj rätt ekologisk ansiktsmask & quick fix för dina hudproblem 1

Ultimat guide: Välj rätt ekologisk ansiktsmask & quick fix för dina hudproblem

0

För mycket sol, näringsfattig kost och för lite sömn kan sätta huden ur balans.

Ansiktsmasker gör att huden snabbt får tillbaka lyster och spänst. Det är en ”quick fix” vi välkomnar med öppna armar.

De finns många varianter för alla behov och ändamål. Oftast när man inte får god effekt av en ansiktsmask så har man köpt fel sort för sin hud.

Vi reder ut de olika typerna så att du enkelt kan hitta den perfekta ansiktsmasken.

Något som är gemensamt för våra ekologiska ansiktsmasker är att:

 • de ger intensivbehandling med snabbt synligt eller märkbart resultat.
 • de innehåller aktiva och/eller vårdande ingredienser som arbetar specifikt mot ett hudproblem.
 • de innehåller aldrig petroleum baserade ingredienser. Dessa gör huden omedelbart mjuk och len, men täpper igen porerna och kan orsaka problem i längden.

Fuktmask som ger lyster till torr hy

Solen torkar ut huden och försämrar dess barriärskydd. Med en fuktmask återfuktas huden och barriärskyddet stärks.

Fuktmasken innehåller ingredienser som boostar fuktnivån i huden och gör den mjuk och smidig. Lystern kommer tillbaka och med en förbättrad fuktnivå minskar även torrhetslinjerna.

En fuktmask kan användas av alla hudtyper. Den passar speciellt bra till dig som har en hud som:

 • stramar och är torr.
 • har tappat sin lyster.
 • känns livlös.
 • fina linjer.

100% Pure Green tea water bomb mask består av ”hydrogel” dvs 95% ekologisk aloe juice och 5% växtcellulosa och växtextrakt. Masken har en gel-liknande konsistens och är så pass fast att den är lätt att applicera.

Evolve Gold Face Mask är en mask som motverkar tecken på åldrande samtidigt som den återfuktar din hud och ger huden lyster.

Evolve Rose Quartz Facial Polish är en underbar, rosa exfolierande skrubb och mask som lämnar huden närd, mjuk och kristallklar.

Anti-age mask som vitaliserar och ger spänst till trött hy

En anti-age mask tillför huden fukt, fett och aktiva ingredienser. Den återfuktar, vitaliserar och regenererar huden.

En anti-age mask passar dig som har en hud som:

 • förlorat sin spänst.
 • ser trött och matt ut.
 • har fina linjer.
 • glåmig hy.

Evolve Miracle AHA 3 Minute Mask är en exfolierande ansiktsmask. Den innehåller maca, AHA-syror (2,5%) och växtkollagener som ger ny energi och glöd till ditt ansikte.

Evolve Radiant Glow 2-in-1 Mask Scrub är en prisvinnande exfolierande ansiktsmask. En kombination av rått kakaopulver, kokosnötgranulat och lera som lämnar huden silkeslen med vacker glöd.

BYBI Acid Gold är en exfolierande och djuprengörande ansiktsmask som ger huden ny lyster och klarhet. Acid Gold innehåller en blandning av naturliga alfahydroxisyror (AHA) inklusive mjölksyra (härledd från blåbärsextrakt)

Lermask som djuprengör oren hy

Det finns många olika slags leror och det gemensamma för dem är att de är rika på mineraler och har en absorberande effekt.

Det finns lermasker för alla hudtyper men de passar speciellt bra om du har:

 • fet hy.
 • oren hy eller akne.
 • tilltäppt hy.
 • glåmig hy.

Dr Sannas lermask innehåller både lera, spirulina och rödalg. Den passar alls som vill ha en rengörande ansiktsmask.

Eco by Sonya Face Compost Mask är en vackert lila, antioxidantrik behandlingsmask mer lera och acai som är perfekt för alla hudtyper.

Loelles ansiktsmasker är endast lera och passar olika hudtyper. Röd för normal till torr hy. Vit för känslig hy. Grön för oren hy, blandhy och tilltäppt hy. Ett bonus är att de funkar till hårtvätt med.

BYBI Super Greens är en djupt rengörande men ändå mild mask med spirulina, vit lera, aloe vera, tea tree, tomat, broccoli och jojobaolja.

Evolve True Balance SOS Mask är vackert grön leransiktsmask som bla. innehåller Noni extrakt, Moringa och Salix alba som är en naturlig form av salicylsyra.

Akamuti Neem Mineral ansiktsmask är en formula tillverkad av grön lera, neem pulver och amla pulver som passar problemhy och blandhy med tendens till fetare hy. Man mixar själv ihop det till en lera.

Sheet mask för en effektiv engångskur

En sheet mask är en engångsmask som är gjord av en duk som har dränkts i ett serum som lätt absorberas av huden.

Masken är formad efter ansiktet med öppningar för ögon, näsa och mun. Den rekommenderas att sitta på under 10-20 minuter. 

100% Pure har sheet masks för flera olika hudtyper. De är 100% naturliga och är verkligen en effektiv snabbkur som dessutom är rolig att använda.  

Santes ansiktsmasker räcker till två omgångar. De finns olika sorter för olika hudtyper. Efter man är klar smörjer man in resterna i huden.

Multimasking för en anpassad behandling 

Multimasking innebär att man lägger olika masker som är speciellt anpassade till varje hudområde.

Du får då en mer precis behandling för varje områdes behov.

Du kan t.ex. använda en balanserande och djuprengörande mask till T-zonen, återfuktning till kinderna och extra vård till partiet under ögonen.

Santes 5 in 1 Clay Cleanser & Mask är rengöring, peeling och mask i ett som rengör huden djupt och grundligt med hjälp av naturliga peelingkorn och lera.

Maska på och lycka till!

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2023

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×