Handtvålsguiden - De 5 bästa ekologiska handtvålarna 1

Handtvålsguiden – De 5 bästa ekologiska handtvålarna

0

Handtvålsguiden - De 5 bästa ekologiska handtvålarna 2

God handhygien är bra för att hindra smittspridning av COVID-19, men även de vanliga förkylningsvirusen så här på höstkanten. Till skillnad från i våras tampas vi nu med kallt väder, vilket gör våra händer ännu torrare efter all handtvättande. Därför är det extra viktigt att välja en tvål som inte bara tvättar utan även återfuktar. Jag tipsar om de 5 bästa ekologiska handtvålarna som är dryga, tvättar rent och återfuktar.

Fasta ekologiska tvålar

Skilj på industriell och handgjorda ekologiska fasta tvålar. De industriellt tillverkade tvålarna får fula sprickor och torkar ut huden då värdefulla återfuktare som glycerin saknas eller tas bort i tvålprocessen. Ekologiska hantverkstvålar är gjorda på vegetabiliska oljor och fetter där alla näringsämnen och glycerin får stanna kvar i tvålen. 

Fördelarna med en fast ekologisk tvål är att de oftast:

  • är billigare
  • är koncentrerade
  • har plastfria förpackningar
  • är vattenfria och inte behöver konserveringsmedel
Handtvålsguiden - De 5 bästa ekologiska handtvålarna 3

Vermont Soap – Ekologisk Handgjord Tvål Citrongräs, 85 g

Vermonts fasta tvålar har ett 200 år gammalt recept och är alla framtagna för att vara lågallergena. Tvålen är så mild och skön på både händer och kropp. Dessutom väldigt dryg! Av alla dofter föredrar jag citrongräs då den bl.a. har antibakteriella och anti-svamp egenskaper. Kanske inte för COVIDs skull (det är ju ett virus) men känns teoretiskt sett bra att tvätta med i köket eller efter ett toalettbesök. Nu är den inte starkt doftsatt men jag gillar tanken med citrongräs i alla fall.

Handtvålsguiden - De 5 bästa ekologiska handtvålarna 4

Grön Lycka – La Provence Fast Tvål, 110 g

För dig som älskar vackra och sanslöst väldoftande tvålar så ska du unna dig en tvål från Grön Lycka. En smart grej är att tvålarna innehåller lite lera som gör dem fastare, så de inte geggar så lätt. Välj Grön Lycka om du även vill tvätta ansiktet med tvål. De är alla så lyxigt vårdande och tvättar rent på samma gång. Finns i tre olika dofter att välja mellan. Alla doftar gudomligt gott så det är svårt att välja en favorit. Jag är dock svag för lavendel så mitt val blir La Provence.

Handtvålsguiden - De 5 bästa ekologiska handtvålarna 5

Dr. Bronner’s – Bar Soap Baby Mild, 140 g

Här får du mycket tvål för pengarna, så är du storkonsument kan Dr. Bronner’s vara något för dig. Dr. Bronner’s tvålar är inte bara ekologiska utan även av fairtrade ingredienser. Det sägs att dessa tvålar är magiska då de kan användas till så mycket. Allt från att diska, tvätta, städa, till rakning, tvätta sminkborstar, händer, kropp och hår m.m. Denna doftfria variant funkar även utmärkt till pälsdjur. Tvålarna är dessutom fantastiskt dryga, effektiva på att lösa upp fett och smuts, löddrar fint fast torkar ändå inte ut huden. Kanske är det för att de är berikade med extra, återfuktande glycerin. Dr. Bronner’s har också flytande tvålar om du föredrar det.

För att tvålarna inte ska gegga sig rekommenderar jag ett tvålfat där vattnet kan rinna undan, så tvålen får torka efter användning. Kika på Vermont Soaps tvålfat

Flytande ekologiska tvålar

Fördelen med en flytande ekologisk tvål är att:

  • de är lätta att använda, även för barn
  • smidiga att ha i duschen
  • mer vårdande och mindre uttorkande jämfört med en konventionell tvål

Själv föredrar jag skummande ekologiska tvålar som dessutom är: 

  • lätta att dosera och svåra att överdosera
  • kladdfria och roliga att använda
  • dryga och räcker länge
Handtvålsguiden - De 5 bästa ekologiska handtvålarna 6

Vermont Soap – Skummande Tvål Citrongräs, 355 ml

Vermont Soap’s underbara, ekologiska tvålar finns i alla olika former. Fast, flytande, skum och som duschgel. Min favorit är den skummande varianten som känns lyxig då den inte innehåller vatten utan har aloe vera juice som bas. Det här är en superfin och mild tvål. Det pumpas ut ett rikt och tjockt skum som känns skön och mjuk mot huden. Doften känns fräsch och gör tvålen mycket trevlig att ha på handfatet, i duschen och köket. Stort plus är att den dessutom är väldigt prisvärd.

Handtvålsguiden - De 5 bästa ekologiska handtvålarna 7

Eco by Sonya – Lemongrass Cleansing Foam 375 ml

Eco by Sonyas skumtvål är också vattenfri och har aloe vera juice som bas. Letar du efter en flytande tvål som funkar till händer, kropp och ansikte ska du prova denna. En stor flaska som räcker långt och som tvättar bra och milt. Kunder upplever att huden blir klarare med mindre akne/blemmor både på ansikte och kropp. Inte så konstigt då den är berikad med citrongräs och grapefrukt vilket ger tvålen antibakteriella samt antiinflammatoriska egenskaper. Skumtvålen löser dessutom upp smink utan att torka ut huden. De med glåmig och mogen hy tycker att ansiktet ser piggare ut. För dig som kör Double Cleansing Method (dvs först rengör ansiktet med oljebaserad rengöring för att sedan tvätta med en vattenbaserad rengöring) är denna skumtvål trevlig som “second cleanser”.

Det här är alltså en tvål framtagen för händer och kropp, fast den har blivit väldigt uppskattad som ansiktstvål.

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och flourfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja / Soolia AB 2020

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×