Ekologisk Kallslungad Svensk Ängshonung

Järbo BigårdArtnr: 11010

9.99 

Ekologisk Kallslungad Svensk Ängshonung

Järbo Bigård Artnr: 11010
LOPPU
Tämä tuotekuvaus odottaa vielä käännöstä, joten voit lukea siitä tällä hetkellä vain ruotsiksi. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai tarkennettavaa, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Järbo Bigårdas honung är en ren naturprodukt. Den är kallslungad och manuellt silad vilket innebär att alla nyttiga ämnen bevarats. Det mesta av produktionen är ett rent hantverk. All honung de säljer är endast från deras egna bigårdar. De behandlar sina bin med stor respekt och flyttar inte runt bisamhällen till odlingar som är besprutade med bekämpningsmedel. 500 gram ängshonung i glasburk. Lue lisää

9.99 

Väliaikasesti loppu varastosta

Description

Ekologisk Svensk Kallslungad Ängshonung

Järbo Bigårdas honung är en ren naturprodukt. Den är kallslungad och manuellt silad vilket innebär att alla nyttiga ämnen bevarats. Det mesta av produktionen är ett rent hantverk. All honung de säljer är endast från deras egna bigårdar. De behandlar sina bin med stor respekt och flyttar inte runt våra bisamhällen till odlingar som är besprutade med bekämpningsmedel.

Deras bin bor hela livet på samma ställe, i samma bigård. De vingklipper inte bidrottningarna för att hindra dem att lämna kupan. I de flesta kommersiella biodlingar tar man ut så mycket honung man kan och ger istället socker eller bifoder inför vintern. De lämnar alltid honung kvar inför invintringen och kompletterar med bifoder. Resultatet blir mindre mängder honung men ett rent samvete och en naturligt hög kvalitet på produkten. Honung från skogen ger inga stora skördar men smaken är något helt speciellt.

Honungen de säljer får olika karaktär varje år beroende på vilka blommor bina har valt att besöka under sommaren i de olika bigårdarna. Vissa år är inslaget av ljung stort vilket ger en speciell smak som av många anses vara den allra bästa av honungssorter. Andra år kanske inslaget av ängsblommor eller klöver dominant. Varje år är speciellt och sätter sin unika smak, färg och konsistens på produkten.

Ingenting tillförs och ingenting tas bort. I burkarna finns endast 100% ren honung. Järbo Bigård värdesätter naturen och miljön högt och använder sig endast av naturvänliga metoder i deras biodling samt tar största möjliga miljöhänsyn i produktionen.

Honung är nyttigt. Honung innehåller bland annat vitaminer, mineraler och antioxidanter, har lägre GI-värde än socker samt smakar dessutom sötare. Honung har använts av människor i tusentals år, både som sötningsmedel och som naturmedicin. Honung innehåller omkring 200 olika näringsämnen och levande enzymer. Skall helst inte upphettas över 37 grader då många av de nyttiga ämnena förstörs.

Tips: Ont i halsen? Ta en tesked med 50/50 pressad citron och honung, lindrar och stödjer immunförsvaret.

Innehåll: 100% ekologisk svensk kallslungad honung. Förvara gärna Honung mörkt och svalt, den blir dock aldrig gammal. Med smak av de blommor som växer på ängarna kring Järbo, Högsäter. Honungen har karaktär av vitklöver, rallarros och vildhallon. Vissa år känner man smak av hägg, maskros och åkertistel. En lite ljusare och fastare honung.

Tillverkare: Honung producerad av Järbo Bigård.

Det är mycket viktigt att biprodukter kommer från biodlare som har respekt för miljön, respekt för bikupan och binas språk. Många biodlare har idag problem med att bina sticker iväg då vi förstör miljö/natur med besprutning och GMO. Det är dags att vakna och ta hand om våra bin!

Vad kan vi göra? Jo, alltid köpa honung som är obehandlad. Gärna från biodlare i närheten om du hittar någon som känns bra som ej behandlar sin honung och som tar hand om bina på deras villkor. Aldrig köpa honung från Kina. Plantera blommor och växter som bina gillar i din trägård eller på din lilla plätt (de älskar lila och blå blommor). Välja ekologisk odlad mat i största möjligaste mån.

“If the bee disappeared from the surface of the earth, man would have no more than four years of life left”. Albert Einstein.

1 review for Ekologisk Kallslungad Svensk Ängshonung

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ekologisk Kallslungad Svensk Ängshonung”

Your email address will not be published. Required fields are marked *