Iris Hantverk

Iris Hantverk

På en liten fabrik söder om Stockholm tillverkar Iris Hantverk produkter för städning enligt gamla hantverksmetoder. Borstarna är miljösmarta, vackra och praktiska. Gör städningen till ett rent nöje med produkter av naturmaterial.

Iris Hantverk

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Ingredienser
Certifikat/Kvalitet
Kategorier
16 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Show Filters

Iris Hantverk

Hur många personer känner du som behärskar traditionell borstbindning, d.v.s. handtillverkning av gedigna sopborstar för städning och rengöring? Troligen inte särskilt många – om du inte är bekant med gänget på Iris Hantverk, vill säga!

I deras lilla fabrik i Enskede söder om Stockholm skapas borstar för städning både inomhus och utomhus, enligt gamla hantverksmetoder. Bolaget har en stark koppling till Synskadades Riksförbund, eftersom man allt sedan uppstarten vid 1800-talets slut har anlitat just synskadade hantverkare. Under många år fick Iris Hantverk därmed ekonomiskt stöd från Socialdepartementet.

Idag drivs företaget av Richard Sparrenhök och Sara Edhäll, bland annat med bidrag från den politiskt obundna föreningen De blindas väl. De fem synskadade borstbindare som numera arbetar för Iris Hantverk kommer från flera olika kulturer, och tillverkar miljösmarta sopborstar och som är både vackra och praktiska.

“Mer handgjort än såhär blir det inte”. Så står det att läsa på den officiella webbplatsen för Iris hantverk, och vi på Glimja kan bara lyfta på hatten och känna oss stolta över att få vara med och sprida företagets produkter ut i stugorna.

Utöver riktigt bra borstar för städning och rengöring erbjuder företaget numera också en rad andra hållbara produkter för bland annat kök och badrum.

Iris Hantverk gör borstar av naturmaterial. Konstfiber används endast till vissa disk- och toalettborstar. Iris Hantverk förser dessutom flera andra hantverkare runt om i Sverige med material, samtidigt som de samarbetar med synskadade hantverkare i Estland.

Om du ännu inte upptäckt glädjen i att få använda en handdragen sopborste i naturmaterial, så har du något att se framemot på städfronten!

Genom att investera i en borste från Iris Hantverk har du också bidragit till utvecklingen inom synskaderörelsen. För visst är det som Iris Hantverk själva säger; “handgjort och fingertoppskänsla får här en ny dimension”.

Visa hela texten