Lifefactory

Lifefactory

Här har du företag med gedigen kunskap, innovativ design samt en stor respekt för både mänsklig hälsa och jordens resurser. Lifefactory tillverkar nappflaskor och dricksflaskor i glas med silikonhölje som är både bekväma att bära på, rymliga och fina att se på. 

Lifefactory

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Certifikat/Kvalitet
Kategorier
18 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter

Lifefactory

Med gedigen kunskap, innovativ design samt en stor respekt för både mänsklig hälsa och jordens resurser har Lifefactory etablerat sig på den internationella marknaden.

Företaget startades 2007 av pediatrikspecialisten Pam Marcus och formgivaren Daren Joy, och man har valt att satsa fullt ut på att erbjuda produkter som är säkra, enkla och smarta. Efter många år inom vården kände Pam Marcus en stark oro över alla plaster och kemikalier som små barn utsätts för under kritiska utvecklingsfaser, och därmed kom företagets fokus att ligga på giftfria nappflaskor i glas, även om man också tillverkar både matlådor och dricksflaskor i glas för den som vuxit ur vällingstadiet.

Med en härlig estetisk, framarbetad av prisbelönta Daren Joy som bland annat jobbar mycket aktivt med färgskalor, blir produkterna från Lifefactory ett utmärkt alternativ för småbarnsföräldrar som strävar efter en trygg och uppiggande vardag för sina barn.

Som förälder upplever man ibland att antalet prylar som tar sig in i hemmet under småbarnsåren är oräkneliga. Att Lifefactory medvetet designar produktsystem som växer med familjen kommer därför som en god nyhet. En och samma produkt kan till exempel fungera som både nappflaska, sippflaska, matlåda eller helt enkelt bara som behållare till småprylar, så att du slipper köpa nytt så fort behoven förändras. Lifefactory själva kallar denna design-vision för ”vaggan till bordet”, en tanke som genast ger mersmak.

All tillverkning sker inom USA och Europa, något som Lifefactory värdesätter eftersom det ger företagsledningen en bättre möjlighet att överblicka arbetet och säkerställa att samtliga metoder är snälla mot både människor och miljö. För att undvika kemikalieutsöndrande plaster, jobbar Lifefactory med korkar i BPA- och BPS-fri polypropen, och runt omkring glaskroppen har man lagt till ett lager silikon som både skyddar flaskan eller lådan från att spricka, och samtidigt fungerar som glidskydd.

Visa hela texten