Natracare

Natracare

Natracare från Storbritanien som tillverkar ekologiska och naturliga hygienprodukter för kvinnor och barn. Natracare grundades 1989 av Susie Hewett för att kunna erbjuda ett ekologiskt alternativ till kvinnor. Natracares produkter innehåller ekologisk bomull och cellulosan och är helt fria från klorblekning, plaster och superabsorbenter. Natracare är medlem av 1% For The Planet vilket betyder att de donerar mer än 1% av den årliga försäljningen till ideella organisationer som arbetar för att skydda och främja miljön på vår planet.

Natracare

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Ingredienser
Passar till
Certifikat/Kvalitet
Kategorier
12 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Show Filters

Natracare

Personlig hälsa och hygien ska gå hand i hand med etik och omtanke om miljön. Med denna utgångspunkt har Natracare producerat ekologiska kropps- ­och intimvårdsprodukter sedan 1989.

Fokus ligger på kvinnoprodukter, något som föll sig naturligt för tvåbarnsmamman Susie Hewson som grundade Natracare. Susie brukar betrakta det som att hon står främst i ett led av alla hennes förfäder som har kämpat för mänsklighetens överlevnad, ­ett perspektiv som skapar en naturlig känsla av ansvar för jorden och framtiden.

Uppvaknandet kom under 80-­talet då media började uppmärksamma effekten av dioxinföroreningar, och den roll dessa spelade i tillverkningen av mensskydd. När företagen bakom dessa produkter visade tämligen svala reaktioner på rapporterna, förstod Susie att den enda rimliga vägen var att själv satsa på att tillverka bättre alternativ.

Sagt och gjort. Natracare lanserades inom kort med ett komplett utbud, inklusive världens första certifierade ekologiska bomullstamponger samt bindor och trosskydd fria från klor.

<strong>Natracare – Ekologiska mensskydd och hygienartiklar gjorda med omtanke!</strong>

Förutom sin omtanke för miljön är Natracares produkter extra skonsamma för kroppen. Trots att mensskydd tillhör den kvinnliga vardagen, är det långt ifrån alla som vet vad de flesta tamponger och bindor faktiskt består av. Merparten gör av petroleumbaserad plast och klorblekt pappersmassa.

Istället för att följa strömmen och använda polyeten, polypropylen och superabsorberande polyakrylater, som alla producerar miljö­ och klimatpåverkande gifter, jobbar Natracare uteslutande med ekologiska och naturliga material som uppfyller de högsta miljömässiga kraven.

Samtliga råvaror kommer från producenter som förvaltar och övervakar sina resurser enligt Natracares miljövänliga principer. Företaget har mottagit en lång rad priser och utmärkelser för sina ekologiska tamponger, bindor och trosskydd. Natracare var även det första varumärket som uppnådde en vetenskapligt validerad oberoende livscykelanalys i form av en internationell miljövarudeklaration (EPD) under 2008.

Susie Hewson mottog även Women in Ethical Business award både 2008 och 2009. Genom sitt djupa engagemang värnar Natracares ekologiska mensskydd om människans välbefinnande i den naturliga miljön.

Ett gott val för kroppen, sinnet och hela planeten!

Visa hela texten