Nutrex Hawaii

Nutrex Hawaii

På anläggningen i Kailua-Kona producerar Nutrex den finaste och renaste spirulinan på hela Hawaii. Det har de gjort ända sedan 1990 då företaget grundades av Dr. Gerald Cysewski, en expert på mikroalger och karotenoider. Han startade Nutrex i syfte att sprida och tillgängliggöra mikroalger och alla deras fördelar för hälsa och välmående. Till sin hjälp har de färskt djuphavsvatten från Kona-kusten, sötvatten filtrerat i lavasten och rikligt med hawaiianskt solljus.

Nutrex Hawaii

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Ingredienser
Användningsområde
Passar till
Certifikat/Kvalitet
Kategorier
3 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Show Filters

Nutrex Hawaii

Nutrex Hawaii ligger på den oförstörda Kona kusten på Big Island of Hawaii. Deras mikroalgsgård skars ut ur marken som en gång var ett kargt lavaflöde. Där har de nu färskvatten-dammar i vilka de odlar spirulina genom att ta tillvara på de naturresurser som omger dem: rikligt varmt solljus, rent djuphavsvatten och sötvatten.

Sötvattnet kommer från akviferer (vattnet filtrerats naturligt genom lavasten) och de lägger till ca 5% djuphavsvatten (från 600 meters djup) för att få unika spårämnen i slutprodukten.

Nutrex Hawaii Ocean Chill Drying™ -system eliminerar oxidation och skador på karotenoider, enzymer och andra näringsämnen som kan uppstå vid vanliga torkningsmetoder. Detta system, som torkar spirulinan på bara 3-7 sekunder, använder sig av mycket kallt, djuphavsvatten för att återfukta spirulinan och använder mindre än en procent syre för att bevara fytonäringsämnena.

Spirulinan odlas i en biosäker zon, fri från bekämpningsmedel, herbicider och industriella föroreningar. Varje parti av spirulinan går igenom cirka 15 olika kvalitetsprov innan den godkänns för försäljning. Nutrex testar noggrant spirulinans näringsinnehåll, bakterieinnehåll, tungmetallsnivå, samt andra föroreningsnivåer. Varje nivå av tungmetaller som finns ligger långt under vad som tillåts av United States Pharmacopeia. Produkterna testas med jämna mellanrum för BMAA och resultaten är konsekvent under den mycket låga analytiska detektionsgränsen på 0,5 mikrogram/ kg – vilket betyder ””odetekterbar””. Under det senaste året har Nutrex analyserat 10 unika satser och inte upptäckt BMAA i en enda.

Visa hela texten