Vimergy Återkallelse

Kära Vimergy kund,

Vi på Glimja jobbar hårt sedan 10 år tillbaka för att förenkla godare hälsa för dig. En av våra högsta prioriteter är därför att bara erbjuda dig säkra och rena kosttillskott från pålitliga varumärken.

Ett av varumärkena vi har valt ut är Vimergy, som också värnar starkt om din hälsa och säkra produkter. Därför testar de alla sina produkter löpande och är noggranna med att följa nya regler i EU.

Det finns nu nya EU-riktlinjer för tillåtna mängder av ämnet 2-Kloretanol (2-CE). 2-CE är inte en ingrediens som tillsätts utan något som finns naturligt i vissa ingredienser och kapselmaterial. När Vimergy nyligen gjorde en testning av produkter kunde de konstatera att några partier av ett fåtal produkter innehöll halter av 2-CE över de nya tillåtna EU-gränsvärdena.

Du behöver inte oroa dig om du har ätit kosttillskott från Vimergy. I USA gäller andra gränsvärden och där säljs och används dessa produkter precis som vanligt, även med samma värden på 2-CE som nu alltså dras tillbaka i EU.

Vimergy har dock beslutat att dra tillbaka de fåtalet berörda produktpartierna enligt försiktighetsprincipen. Både för att följa de nya riktlinjerna och för att kunna ta tillbaka produkterna till USA där de är godkända att äta.

För att få din ersättning ber vi dig se över de produkter du har handlat av oss. Kolla på “LOT” numret och kontrollera om det matchar någon av LOT-numren nedan. Om ja, följ då anvisningarna nedan. Om inte, kan du bortse från detta mail. 

LOT-koden är tryckt i grått under burkarna bredvid utgångsdatumet. På glasflaskorna är det tryck direkt på etiketten i svart.

Vi vill försäkra dig om att alla våra produkter är säkra och testade i linje med EUs regler. Vi tillåter inga skadliga ämnen och är noggranna med att kräva både certifikat och löpande testning från alla våra leverantörer. För oss är det en grundförutsättning för att fortsätta bidra till en mer hälsosam värld för dig och din familj.

Vi hopppas på och tackar dig för din förståelse och tålamod under denna process. Hör gärna av dig om du har några frågor.

Återkallelsen och ersättningen gäller endast dessa produktpartier:

  • Ashwagandha – Lots: 5755021, 5755221, 5755321
  • Chaga Extract i kapslar – Lot: 2020-10415
  • Curcumin / Gurkmeja – Lots: 50234575, 50271108, 50255316
  • Glutathione – Lots: 50236909, 50244456, 50234576
  • EPA/DHA – Lots: 50233784, 50255317
  • GABA – Lots: 50244460, 50234577, 50236908
  • Micro-C – Lots: 50229442, 50251064, 50257561, 50257560, 50267651

Hur gör jag om jag inhandlat en av dessa?

Vi ber dig som har en eller flera produkter med dessa LOT-nummer om följande: 

  1. Ta en bild på varje produkt med LOT-numret synligt.
  2. Fyll sedan i din info och ladda upp bilderna via formuläret nedan.
  3. Om du har fyra eller fler oöppnade produkter så skulle Vimergy uppskatta om du vill skicka tillbaka dem. Vi skickar dig då mer info om hur du går tillväga.

Vi ber dig återkomma till oss så fort som möjligt så att vi kan se till att du får din ersättning.

Frågor och svar från Vimergy själva (översatt från engelska)

Jag har ätit dessa kosttillskott i flera månader, bör jag vara orolig?

De låga halter av 2-CE som hittades i några partier av ett litet antal Vimergy produkter utgör ingen känd säkerhetsrisk för användarna enligt gällande amerikanska standarder. Dessutom påverkas den stora majoriteten av Vimergys produkter inte alls i någon jurisdiktion över hela världen.

Vimergy har alltid varit och förblir helt och hållet engagerade i att tillhandahålla Vimergys kunder näringstillskott av högsta kvalitet, med kundernas hälsa, säkerhet och välbefinnande som högsta prioritet. Vimergys råvaror och färdiga produkter testas strikt. Vimergys produkter tillverkas i GMP-certifierade anläggningar (Good Manufacturing Practice) och är utformade och testade för att säkerställa att de ständigt strävar efter och uppnår detta åtagande gentemot dig.  

Under det senaste ett och ett halvt året har det på grund av testkrav i Europeiska unionen (EU) funnits tusentals produkter som har upplevt utmaningar i samband med 2-Chloroethanol (2-CE), ett ämne för vilket det för närvarande inte finns någon slutgiltig och överenskommen säkerhetsprofil inom den tekniska gemenskapen.

De 2-CE-nivåer som hittats i ett litet antal av Vimergys produkter överskrider de extremt låga gränsvärden som är tillåtna i EU. I USA finns mycket högre halter och är tillåtna i till exempel vanilj, basilika, kamomill, gräslök, koriander, fänkål, mynta, grönmynta, oregano och stevia.

Varför finns 2-CE i dessa specifika partier?

2-CE är inte en ingrediens som tillsätts i någon av Vimergys produkter. Genom proaktiv testning av Vimergy och Vimergys distributörer kunde det konstateras att några partier av ett litet antal av produkterna innehöll halter av 2-CE som var högre än vad som är tillåtet enligt de extremt stränga tillämpliga bestämmelserna i EU.

Vimergys kunders hälsa, säkerhet och välbefinnande är högsta prioritet, så av försiktighetsskäl meddelar Vimergy sina distributörer i EU de kunder som köpt dessa produkter.

När kommer nya produkter?

Vimergy arbetar hårt för att producera nya produkter som kan skickas till distributörer i EU så snabbt som möjligt. Vimergy har redan vidtagit åtgärder för att skapa nya partier. Tidslinjen är olika för varje produkt, men Vimergy räknar med att vissa kommer att vara tillgängliga redan om fyra veckor.

Här kan du läsa hela Vimergys meddelande på deras hemsida

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2022

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×