Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 1

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023)

0

PlanToys är ett hållbart och ansvarstagande leksaksvarumärke som går in i sitt 40:e verksamhetsår.

Det vill vi fira genom att presentera PlanToys lite mer för dig så att du kanske får upp ögonen för deras underbara produkter.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 2
PlanToys – Dragleksak Rainbow Alligator

1. Varifrån kom inspirationen till att starta ett leksaksföretag?

Redan 1981 gick sju universitetsakademiker ihop med en gemensam önskan om att ingjuta positivitet i världen. Vitool Viraponsavan, en av gruppens starkaste röster, fortsatte med att grunda PlanToys och har sedan dess inspirerat barn och familjer över hela världen.

Än idag arbetar PlanToys med visionen att det är deras uppgift att hjälpa till att utbilda och inspirera samhället genom att prioritera miljövård, barnsäkerhet och utveckling. Genom att inspirera barn till att bli självmedvetna, miljömedvetna och fantasifulla, är det deras förhoppning att de ska bli individer som förstår värdet av livet och som vårdar naturen samt uppskattar leken.

Om en liten träleksak kan hjälpa ett litet barn att bli en moralisk person som värdesätter världen omkring sig, då har PlanToys stolt gjort sitt jobb.

2. Hur fullföljer PlanToys sitt uppdrag att skapa ”Better Kids, Better World”?

PlanToys uppdrag definieras av deras hållbara sätt, som omfattar de tre pelarna i deras affärsmodell – hållbart material, hållbar tillverkning och hållbart sinne. Med dessa tre pelare på plats strävar de efter att barn ska få en bättre värld.

Hållbart material: PlanToys säkerställer användningen av hållbara naturresurser och skapar ett minimum till noll avfall genom produktionsprocessen.

Hållbar tillverkning: PlanToys tillverkar barnleksaker med kärlek genom att använda miljövänliga processer i varje steg av produktionen.

Sustainable Mind: PlanToys strävar efter att ge tillbaka till samhället och miljön genom särskilda miljö- och utbildningskampanjer som hjälper till att göra världen till en bättre plats för alla.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 3
PlanToys – Leksaksmat Födelsedagstårta

3. Varför ska föräldrar välja PlanToys istället för andra märken?

Det finns tre huvudsakliga skäl till varför PlanToys tror att de är det bästa valet för barn:

PlanToys brinner för barnsäkerhet

PlanToys lägger stor vikt vid säkerhetsstandarder förknippade med deras produktionsprocess. Alla deras material är giftfria och miljövänliga, så föräldrar kan låta sina barn leka utan att oroa sig.

PlanToys hjälper barn att utvecklas genom lek

Varje förälder vill se sitt barn växa och utvecklas framgångsrikt. PlanToys tror att kreativ och pedagogisk lek kan hjälpa dem att göra det!

Genom att leka med pedagogiska leksaker lär sig och utvecklas barn på nästan alla sätt.

PlanToys bryr sig mycket om miljön

PlanToys använder vattenbaserade färger som är fria från kemikalier, E-Zero-lim som inte innehåller formaldehyd, och de maximerar resursutnyttjandet genom att använda sågspån för att skapa ett unikt hållbart material som kallas PlanWood.

4. Hur är PlanToys produkter designade?

PlanToys leksaker är designade genom ett nära samarbete med barnspecialister. Detta för att fastställa lämplig ålder för varje leksak och dess potential för barnets utveckling.

De arbetar även med eko-designprinciper som hjälper till att förutse och minimera negativ miljöpåverkan från tillverkning (detta inkluderar saker som hållbara material och gröna produktionsmetoder).

Som ett resultat kan föräldrar vara säkra på att PlanToys-produkter är barnsäkra och av högsta kvalitet.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 4
PlanToys – Veterinärväska

5. Vad betyder begreppet ”lärande genom lek”?

Lek är ett barns verk; de vinner så mycket genom att utforska livet genom leken. Genom att leka kreativt och fritt utvecklas barn fysiskt, känslomässigt, socialt, intellektuellt och fantasifullt. Det finns inte en enda aspekt av ett barns lärande som inte påverkas av fri lek.

PlanToys leksaker är designade för att hjälpa barn att utvecklas och därför använder man begreppet ”lärande genom lek”.

6. Vilka leksaker och typer av lekar skulle PlanToys rekommendera under de första 3 åren av ett barns liv?

Bra fråga! Låt oss ta en titt på de tidiga utvecklingsstadierna av ett barns liv och prata om de typer av lek som kan stödja dem när de når olika milstolpar.

Ansvarsfriskrivning: Nedan syftar PlanToys helt enkelt till att ge vägledning till föräldrar. De gör inte anspråk på att ha medicinsk expertis och anser att du alltid bör rådgöra med ditt barns läkare om du har frågor eller funderingar angående ditt barns utveckling.

Nyfödd – 6 månader

Visuell och auditiv stimulering samt motorisk utveckling är avgörande under denna tid! Uppmuntra ditt barn att fokusera på föremål med ögonen genom att stimulera dem visuellt med PlanToys Skallra Nyckelknippa eller Skallra i Pastellfärg.

Leksaker som skramlar, pinglar och gör milda ljud kan stimulera en babys hörselbark. Leksaker som uppmuntrar barn att nå, greppa och sparka uppmuntrar utvecklingen av motorisk färdighet vilket också hjälper dem till att bli fysiskt starkare.

När en nyfödd börjar utvecklas och växa så är det bra att titta på färgglada bilder och läsa berättelser tillsammans; titta in i speglar och börja utforska sensorisk lek!

6 – 12 månader

I det här skedet börjar bebisar att vidareutveckla fin- och grovmotorik – att sitta upp och börja gå på egen hand! Sensoriska leksaker som PlanToys Square Cluthing Toy uppmuntrar sensorisk utveckling och förbättrar även finmotoriken.

Rörliga leksaker som Push Along Bunny uppmuntrar vokalisering och koncentration. Och när din bebis börjar ta sina första steg, kan PlanToys Lära gå vagn i trä stödja deras rörlighet.

Slutligen inbjuder enkla pussel, flytande badleksaker och aktiva leksaker att leka barn att börja sin resa med lärande genom lek.

12 – 18 månader

Under den här perioden utvecklar små barn sin motorik och hörsel snabbt. De kan nu hålla sig uppe och balansera på egen hand, så dragleksaker och gåleksaker är ett bra alternativ.

Uppmuntra ditt barn och stimulera deras sinnen genom musikaliska leksaker som den färgglada xylofonen eller trumman i trä!

Under den här tiden börjar barn också vidareutveckla sociala, känslomässiga och intellektuella färdigheter, så leksaker som introducerar dem till olika former, färger, storlekar och mönster är fördelaktiga.

Utforska PlanToys plocklåda, sorteringsflygplan, kamera med kalejdoskop eller leksakstelefon.

18 månader – 2 år

Under den här perioden är det bra att stödja barnen när de stärker sin finmotorik och hand-öga-koordination med leksaker som inbjuder dem att ta tag i, stapla, sortera, trycka och dra.

Dessutom hjälper leksaker som stimulerar känslomässigt – som fisk-kastanjetter eller concertina – barn att uttrycka sig kreativt.

Detta är också en avgörande tidpunkt för att introducera pedagogiska leksaker som stapelleksak torn eller sortera och räkna eftersom dessa leksaker intellektuellt stimulerar små barn och hjälper dem att tidigt utveckla grundläggande matematik- och språkkunskaper.

2 – 3 år

I detta skede är det extra viktigt att utmana ett barns grovmotoriska färdigheter, sociala och känslomässiga utveckling och kreativitet.

Leksaker som stimulerar ett barn intellektuellt som PlanToys nummerbrickor, domino, balanserande båt och snickarset inbjuder dem att lära sig genom lek.

Dessutom kan låtsasleksaker som leksaksmat eller ett mixersetet hjälpa barn med deras kreativitet och fantasifulla tänkande. Alla dessa leksaker inbjuder också barn att leka aktivt.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 5
PlanToys – Spel i Trä Timber Tumble

7. Vad gör PlanToys leksaker unika?

Det som skiljer PlanToys leksaker mest från andra varumärken är deras uppmärksamhet på detaljer. De överväger avsiktligt varje enskilt steg i deras design-, tillverknings- och leveransprocess.

• PlanToys hantverkare är experter på träbearbetning – att skapa unika leksaksdesigner som inte kan hittas någon annanstans!
• Enkel design gör PlanToys leksaker klassiska, hållbara och tidlösa.
• PlanToys använder giftfria, vattenbaserade färgämnen som bibehåller strukturen på deras träleksaker – och håller dem så nära sin ursprungliga natur som möjligt.
• Material av högsta kvalitet resulterar i kvalitetsleksaker som inte skadar miljön.

8. Avverkar PlanToys träd för att tillverka leksaker?

PlanToys har aldrig fällt ett enda träd för sin leksaksproduktion!

Istället tillför de mervärde till gummiträd genom att använda dem till sin fulla potential. Vanligtvis, när gummiträd inte längre producerar latex, skärs de ner och bränns.

Det är här PlanToys kommer in. De tar dessa gummiträd och använde dem till sina träleksaker. 1981 blev de det första företaget att göra det.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 6
PlanToys – Pull Along Valp

9. Vad är syftet med ASTM och EN71 säkerhetsstandarder?

Sedan 1982 har alla PlanToys leksaker överträffat internationella säkerhetsstandarder – inklusive ASTM (USA) och EN71 (Europa) – för att säkerställa att deras leksaker är säkra för barn över hela världen.

10. Om ett barn har en latexallergi, kan de då leka med PlanToys?

Vanligtvis triggas en gummiallergi av ett protein som finns i latex (naturgummi). Och eftersom latex inte finns i gummiträet som PlanToys använder som material, kan barn med latexallergi utan problem leka med deras leksaker.

När det gäller PlanToys-leksaker som innehåller 100% naturgummi som material, så finns latex kvar. Vilket kan utlösa en allergisk reaktion. Det rekommenderas att föräldrar med barn som har latexallergi rådgör med sitt barns läkare innan de köper en leksak av naturgummi till dem.

11. Är det okej för barn att stoppa PlanToys leksaker i munnen?

PlanToys tillverkar leksaker med unika signaturdesigner samtidigt som de alltid håller miljön i fokus. De är också väldigt passionerade när det gäller barnsäkerhet och fortsätter att överträffa säkerhetskraven.

Eftersom de vet att barn gillar att stoppa leksaker i munnen använder de pigment och material som är säkra för barn att komma i kontakt med. Exempel på dessa inkluderar säkra vattenbaserade färger och organiska pigment i PlanWood-produkter och ett giftfritt lim som kallas E-Zero lim.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 7

12. Vad är PlanWood?

PlanWood® är PlanToys egen unika uppfinning. Materialet kommer från rötter och annat spill som tas tillvara, finfördelas/mals ner och färgas in med organiska, vattenbaserade färger utan gifter.

Bindemedlet/limmet (1% av materialet) är organiskt och giftfritt.

PlanWood gör det möjligt för företaget att skapa olika former på leksakerna som annars skulle vara svåra eller omöjliga att åstadkomma av vanligt massivt trä. PlanWood är ett säkert material och är fritt från skadliga kemikalier.

13. Kan man leka i vatten med produkter av PlanWood?

Inte alla PlanWood-produkter är vattentåliga. PlanToys leksaker som är vattentäta och säkra för vattenlek är kategoriserade i deras Vattenlek-kategori.

Kunder kan leta efter den speciella vattenleks-ikonen på deras PlanToys-förpackning för att avgöra om leksaken är vattentät eller inte.

Om ikonen inte finns, bör leksaken inte lekas med i vatten. Endast PlanToys leksaker med den speciella ikonen är säkra för vattenlek.

Dessutom, även om leksaken är en produkt i kategorin vattenlek, bör den inte ligga i vatten i mer än 24 timmar. Ta hand om dina leksaker för att behålla deras kvalitet!

Här är några tips:

  • Torka era vattenleksaker. När barnen har lekt klart, torka av leksakerna och låt dem torka helt innan du stoppar undan dem för förvaring, detta för att undvika bakterietillväxt.
  • Undvik att förvara leksaker i höga temperaturer eller i direkt solljus. Om man sköter om leksakerna på rätt sätt så behålls kvaliteten och när ditt barn har vuxit ur leksakerna kan de ärvas av något annat barn som får glädje av dem!
Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 8
PlanToys – Kirurgväska

14. Hur ska man ta hand om sina PlanToys leksaker?

PlanToys träleksaker bör rengöras ofta och förvaras i säkra utrymmen för att säkerställa dess kvalitet. Om du tar hand om dem ordentligt kan de hålla livet ut!

Här är några tips och tricks:

• När ditt barn lekt med leksakerna några gånger är det bra att torka av dem med en fuktig trasa. Använd sedan en torr trasa för att torka leksakerna torra.

• Undvik att använda rengöringsprodukter som innehåller kemikalier och konstgjorda dofter. Använd istället naturliga rengöringsmedel.

• Undvik att förvara leksakerna i höga temperaturer eller i direkt solljus.

• Kontrollera regelbundet leksakerna för sprickor eller skador.

• Vattenleksaker bör inte blötläggas i vatten i mer än 24 timmar. Använd en ren trasa för att torka av dem när leken är slut och ställ dem sedan i en torr miljö för att torka dem helt innan de förvaras.

15. Är PlanToys leksaker biologiskt nedbrytbara?

PlanToys leksaker är tillverkade av gummiträ och gummiträ är i första hand biologiskt nedbrytbart.

Det kan ta många år för en träleksak att brytas ner men det är den naturliga processen. PlanToys använder giftfria färgämnen och inga kemikalier, så träet är säkert för jorden i slutändan.

Små delar i vissa av leksaker är dock gjorda av metall eller plast för att säkerställa en leksaks hållbarhet. Dessa bitar är inte biologiskt nedbrytbara.

PlanToys letar fortfarande efter bättre material för att ersätta dessa små metall- och plastbitar.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 9
PlanToys – Leksakskamera i Trä med Kalejdoskop

16. Är alla delar i PlanToys produkter säkra och giftfria?

Även om det finns några leksaksdelar som inte kan tillverkas i PlanToys fabrik på grund av deras unika egenskaper så bryr de sig fortfarande mycket om säkerheten.

Då och då köper de in andra material externt och men då säkerställer de noga att materialet har matchat deras säkerhetsstandarder och är fria från skadliga kemikalier.

Därför är alla leksaksdelar säkra, giftfria och barnvänliga.

17. Varifrån kommer materialet i PlanToys leksaker?

73% av materialet som PlanToys använder för att tillverka deras leksaker kommer från en 30-kilometers radie som omger deras fabrik i södra Thailands provins Trang.

De hämtar material från närliggande områden för att minska energiförbrukningen och koldioxidavtrycket från transporter.

18. Är PlanToys leksaker helt plastfria?

Återvinningsbara plastdelar används mindre än 10% av tiden under PlanToys leksakstillverkning. Och när det väl används beror det på att det finns vissa delar som är mycket bättre som plast än trä.

Till exempel används gummihjul i vissa leksaker eftersom de är mer hållbara och praktiska än trä.

PlanToys anser att det är lämpligt att använda plast som undantag för att förbättra en leksaks funktionalitet så länge det inte strider mot deras hållbarhetsstrategi. När allt kommer omkring görs varje steg i PlanToys leksaksdesign och produktion avsiktligt, noggrant och säkert.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 10
PlanToys – Babyleksak, Square Clutching Toy

19. Hur bidrar PlanToys till samhället (lokalt i Thailand)?

Genom att köpa gummiträd från närliggande plantager stödjer PlanToys direkt den lokala ekonomin i Trang-provinsen. Dessutom anlitar de lokalbefolkningen för att hjälpa dem att slutföra några av funktionerna på deras leksaker – som dockkläder, till exempel.

PlanToys arrangerar regelbundet volontäraktiviteter för att samla in avfall och hålla omgivande stadsdelar rena. I samarbete med Yan Ta Khao-distriktet och polisstationen förstärks och uppmuntras dessa aktiviteter i hela samhället.

De bjuder även in lokalbefolkningen och andra samhällsmedlemmar för att delta i deras arbete. De inser att dessa åtgärder kan verka små eller enkla, men de tror att de med tiden påverkar miljön och samhället på ett positivt sätt i stor utsträckning.

Därför bör du välja PlanToys giftfria och naturliga leksaker (2023) 11
PlanToys – Sortera & Räkna

Vi hoppas att du fått lära dig mycket om det fantastiska och eko-vänliga leksaksföretaget PlanToys.

Ställ gärna dina egna frågor om Plantoys här under så återkommer vi med svar så snabbt vi kan.

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2023

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×