Undvik småbarnsproblem vid läggdags med 5 smarta tips för bättre rutiner 1

Undvik småbarnsproblem vid läggdags med 5 smarta tips för bättre rutiner

0

Ofta kan barn tycka det är tråkigt med alla dagliga måsten, som att de måste gå och lägga sig.

Det är nästan så att de kan vara allergiska mot att borsta tänderna, borsta håret, tvätta sig, ta på pyjamas och sova. Det kan bli mycket gnäll, fintningar, kurragömma och bråk. 

Att ha bra rutiner är därför superviktigt då det ger barnet en trygghet och de vet vad de har att vänta sig.

Här tipsar vi om smarta rutiner som passar vid läggdags.

Undvik småbarnsproblem vid läggdags med 5 smarta tips för bättre rutiner 2

Tips på bra rutiner för barn vid läggdags:

  • Avsluta skärmtiden 1-2 timmar innan läggdags. Det ger barnet tid att varva ner.
  • Borsta tänderna på ett och samma sätt. Använd gärna en timer så barnet kan se hur länge det borstat tänderna.
  • Det är till hjälp att barnen vet var de ska lägga smutstvätt och var pyjamasen ligger.
  • Släck ner lamporna eller dimma ner till mysbelysning innan sängdags.
  • Läs en eller flera böcker tillsammans i sängen eller berätta en saga för ditt barn.

Roligare rutiner

Det finns flera saker man kan ta till sig för att göra alla dessa rutiner roligare.

Här kommer fem tips:

1. Hårborstning för barn

Det är förståeligt att det är tråkigt att borsta håret. Det kan dessutom göra ont om man har knutar i håret. Här är hårborsten helt avgörande. En bra borste gör så otroligt stor skillnad.

Ibero har fina hårborstar i olika storlekar som reder ut både blött och torrt hår på ett enkelt sätt. Låt barnet få vara delaktig och välja ut sin egen hårborste.

Undvik småbarnsproblem vid läggdags med 5 smarta tips för bättre rutiner 3

2. Tandborstning av smågaddarna

Tandborstningen är svår. Men det blir alltid roligare när man introducerar en ny tandborste eller tandkräm.

Prova en tandborste i bambu, som både ser och smakar annorlunda. Bambutandborstar är speciellt bra om barnet gillar att bita eller tugga på borsten då den är mjukare. Dessutom behöver man inte oroa sig för att de får i sig plastpartiklar.

Jack N` Jills barntandkrämer brukar uppskattas då de smakar gott och har en rolig design med färgglad kork. Tandkrämen finns med jordgubbssmak och hallonsmak.

Testa annars Weledas gula Tandgel för barn som är speciellt framtagen för rengöring och vård av mjölktänder samt för att bevara munflorans naturliga balans.

Ett tips är att tidigt börja med tandtråd för att vänja barnet. Ta för vana att köra några varv med tandtråd gärna varje dag och minst några gånger i veckan.

Använd en tunn tandtråd så att du lätt kommer ner mellan tänderna eller testa Humble Brush Floss Picks som kan återanvändas.

En god tand- och munhälsa har barnen nytta av hela livet!

Undvik småbarnsproblem vid läggdags med 5 smarta tips för bättre rutiner 4

3. Duscha och bada badkar

När det gäller bad så är bubbel alltid uppskattat. Eco Cosmetics har ett bubbelbad/badskum för barn som är extra mild och inte lika uttorkande som konventionella varianter.

För tvätt är en fast tvål lite roligare. Speciellt om de doftar gott också. Perfekt till smutsiga fötter och händer.

Dr. Bronners fasta tvålar är fina och lagom doftsatta.

Malin i Ratan har tvålar utan tillsatt doft som passar perfekt till barn med känslig hud.

Vermont Soaps fasta ekologiska tvålar Shea Butter och Baby Bar är fantastiska till barnens känsliga hud. De baseras på en lågallergenisk vegetabilisk bas från ekologisk kokos-, palm-, oliv- och palmkärnsolja. Palmoljan kommer från ett småskaligt bruk och är hållbart odlad.

Vermont Soap väljer att använda hållbar palmolja för att stödja de familjer som livnär sig på palmoljeodling.

Undvik småbarnsproblem vid läggdags med 5 smarta tips för bättre rutiner 5

4. Hudvård för barn

För de barn som har torr hud är det viktigt att smörja efter bad/tvätt.

Här kan man gärna välja en kräm med god doft för då vill barnen gärna vara med och smörja.

Två populära välgörande krämer som luktar underbart är Lenelundens Naturprodukters Sheakräm vit choklad/vanilj och Sheakräm Jordgubbsfrestelse. De innehåller ekologiskt oblekt sheasmör och ekologiskt kakaosmör/sheasmörsolja som ger underbara och härliga kroppskrämer.

För de allra minsta rekommenderar vi en kräm/lotion utan tillsatt doft som Weleda White Mallow Body Lotion, den är lätt att smörja och passar även större barn som är känsliga för doft.

Eller testa ett rent sheasmör helt utan andra ingredienser.

Weledas Calendula serie passar de barn som behöver extra vård och lindring till huden. Innehållet av ringblomma hjälper till att lugna och lindra torr, retad och irriterad hud.

Välj bland Weleda Calendula Body Cream som är en lite tjockare intensivt vårdande kräm, Calendula Body Lotion som är en lättsmord lotion eller Calendula Baby Oil som kan användas direkt från födseln.

Undvik småbarnsproblem vid läggdags med 5 smarta tips för bättre rutiner 6

5. Somna lättare

För barn som har svårt att komma till ro när det är sovdags finns Humio Luftfuktare + Lampa + Aromadiffuser i ett. Lampan ger en mysig och lugn atmosfär i sovrummet med mjuka färger som roterar i nyanser av rött, blått och grönt.

Luftfuktaren kan med fördel användas som nattlampa med olika färger som sakta ändras eller så pausar man lampan på sin favoritfärg.

Det går att tillsätta olika eteriska oljor i aromadiffusern och just vid läggdags passar den eteriska oljan lavendel utmärkt då den är avslappnande och rogivande.

Har du bra tips på hur du gör rutinerna roligare för dina barn? Dela med dig i en kommentar eller skriv en fråga så svarar vi!

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2024

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×