Ultimat guide: Så sparar du pengar när du följer Medical Medium 1

Ultimat guide: Så sparar du pengar när du följer Medical Medium

6

Många av våra kunder, och även flera av oss som jobbar här på Glimja, följer råd från böckerna av Anthony William, aka ”Medical Medium (MM)”. En av utmaningarna med MM´s rekommendationer är att det kan bli ganska dyrt om man försöker göra allt som han rekommenderar.

Och är man kroniskt sjuk på något sätt så kan budgeten bli en extra utmaning eftersom inkomsterna kan ha minskat pga sjukdom.

Vi har många av de produkter som MM rekommenderar men vi har även valt att erbjuda alternativa produkter som kan vara ett billigare men likvärdigt alternativ för den som behöver det.

Här försöker vi ge vår bild och erfarenhet av hur du kan göra ”MM på budget” och prioritera dina pengar på det som är viktigast för just dig.

1. Grunder, diagnos & personlig plan

Om du bestämt dig för att pröva Anthony Williams råd är troligtvis det viktigaste att börja med grunderna som nämns i hans böcker:

Ät mer frukt och grönsaker inom din budget och mindre av det som står i listan av ”no foods”.

Utöver det så finns många kurer och förslag på program som du kan följa – men för att kunna göra det behöver du först avgöra vad som kan vara orsaken till dina problem, och/eller vilka av dina symptom du vill fokusera på att läka först.

Det är inte alltid lätt men om du använder dig av de böcker och gratis resurser som nämns här nedan, så brukar en bild ganska snart växa fram och du kommer att märka när något börjar fungera för dig. Det leder till att du kan skapa en personlig plan för hur du vill följa MM´s råd och vad som är viktigast för dig. Då är det också mycket lättare att välja vad du skall lägga dina resurser på.

Vi vill dock poängtera hur viktigt det är att samtala med en läkare (speciellt om du tar mediciner) innan du följer MM’s råd och att kämpa för att få en ordentlig medicinsk utredning!

2. Gratis resurser

Något som vi verkligen uppskattar med MM är att Anthony fokuserar på att göra informationen tillgänglig för alla som vill ha den. Här är några av de bästa sätten att få tillgång till hans kunskap och andra som är på samma resa:

 • Böckerna är väldigt bra och prisvärda ”uppslagsverk” som vi absolut rekommenderar. Om budgeten är liten kan du alltid låna dem på biblioteket!
 • MM Onlinekursermedicalmedium.me. Det finns i dagsläget tre helt gratis kurser med väldigt mycket bra innehåll på denna sida. rekommenderas starkt för dig som vill få en helhetsbild av MM´s rekommendationer.
 • Podcast / Youtube etc: För att hålla dig ajour med vad Anthony rekommenderar samt tillgång till live ”frågor och svar” så finns Medical Medium podcast på både Apple och Spotify, samt hans Youtube-kanal som givetvis är helt gratis. Han är även väldigt aktiv på både Facebook och Instagram.
 • På Facebook finns flera dedikerade grupper som diskuterar MM´s råd och egna erfarenheter kring det. T.ex. så finns den här gruppen som är speciellt fokuserad på MM-livstil på en budget.

3. Helande aktiviteter

När man påbörjar ett läkande program kan det vara lätt att glömma bort de aspekter av rekommendationerna som kräver tid men som annars är helt gratis. MM pratar en hel del i sina onlinekurser om dessa och här är en liten lista som en påminnelse till oss alla:

 • Solljus: Enligt MM en djupt närande och helande resurs som är viktig för läkande på flera plan.
 • Sömn: Det finns inga tillskott eller dieter som kan tävla med djup vila och återhämtning under natten.
 • Rörelse: Är enligt MM ett måste för att våra kroppar skall må bra. Men det behöver inte vara hård eller för den delen strukturerad träning. Hitta det som fungerar för dig, med den energinivån du har just nu. Yoga, promenader, dans eller annat som gör dig inspirerad och glad.
 • Meditation: Bön, reflektion, vaken återhämtning. Kalla det vad du vill; att regelbundet återkoppla till din sanna natur är otroligt välgörande för hälsan. På MM´s podcast finns flera guidade meditationer att lyssna på för den som vill.
 • Kreativitet: Att vara kreativ kan enligt MM frigöra våra känslor och ha en enorm effekt på vår fysiska hälsa.
 • Supportsystem: Stödjande relationer med andra människor som förstår vad vi försöker göra kan vara essentiellt för att lyckas med vårt läkande.

4. Mat & dryck

Det enkla sättet att följa MM´s råd gällande mat är att äta mer frukt och grönt, samt att minimera hans s.k. ”no foods”.

Men vad skall vi fokusera på för att få så mycket som möjligt för våra pengar?

En poäng som Anthony har nämnt flera gånger på sin pod är att du inte behöver göra allt; utan fokusera på det i hans rekommendationer du känner dig mest dragen till och som är tillgängligt för dig.

Här är några tankar från oss:

 • Säsong: Om du handlar mycket frukt och grönt märker du snart att dessa varor kan variera mycket i både pris och kvalitet över året. I Sverige är det nästan alltid prisvärt med bl.a. rotfrukter, lök, äpplen, bananer, kål och blåbär.

  Dessa basvaror kommer du långt med som en bas för MM-dieten. Sedan kan du lägga till annat efter säsong och tillgänglighet.
 • Plocka vilt / fallfrukt: MM rekommenderar flera vildväxande örter och bär. I Sverige har vi väldigt mycket blåbär som du kan fylla frysen med när det är säsong om du vill. Vi har också rikligt med nässlor och maskrosblad som är utmärkta läkande örter.

  En annan idé är att be om lov att plocka frukt eller bär i folks trädgårdar som annars bara skulle falla till marken och inte användas. Om du går runt bland husen i ett område med sommarhus så kan du bli förvånad över hur många det är som inte använder resurserna i sin egen trädgård.
 • Grodda / odla själv: Att grodda hemma är ett av de absolut mest effektiva och ekonomiska sätten att få i dig levande näring.

  Utöver det så kan det vara värt att lära dig odla selleri och eventuellt koriander eller andra örter eftersom dessa kan dra iväg i kostnad i mataffären om du vill kunna använda dem varje dag (som MM rekommenderar).
 • Gör egna örttéer: Istället för att köpa dyra extrakt eller örter kan du plocka och torka egna örter för att koka örtté på, som ett sätt att spara pengar, men även för att få en mer personlig relation till din ”medicin”.
 • Vatten: Det kan vara lätt att missa vikten av vatten (gärna med lime eller citron i). Ett bra vattenfilter eller annan källa till rent vatten kan vara värt att överväga som en del av din hälsobudget.

5. Kosttillskott & örter

Som du troligtvis vet om du läst ända hit så rekommenderar MM en lång rad med tillskott, och det kan vara svårt att veta var man skall börja.

Steg ett är som nämnts ovan att veta vad du vill uppnå med din hälsa och vad du tror att du har störst behov av. Med det sagt så finns det några grundläggande tankar här som vi hoppas kan vara till hjälp:

Essentials enligt MM

MM har några tillskott som han tycker att alla ska ta. Har du t.ex. tight budget rekommenderar han att du satsar på dessa fyra tillskott.

Utöver essentials så rekommenderar Anthony även ingredienserna i hans ”Heavy Metal Detox Smoothie” till de allra flesta. De extra produkter som behövs för att göra den är:

Alternativ

Anthony William har en ständigt uppdaterad lista på sin hemsida med rekommenderade produkter och tillskott. En sak som vi har lagt märke till är att hans huvudfokus ligger på den amerikanska marknaden.

Därför har vi många kunder som efterfrågar mer lokala och/eller prisvärda alternativ, vilket vi försöker så gott vi kan att tillmötesgå på denna sida.

Personligt behov

Som vi skrev ovan kan du utöver dessa allmänna rekommendationer ha behov av specifika örter eller tillskott. Vanliga rekommendationer i olika program är t.ex. Nässla, Citronmeliss, L-lysin, Chaga, Reishi, Monolaurin, Oreganoolja, Omega-3 etc.

Lägg till dessa efter budget och behov, och kom ihåg att du inte behöver allt som står i en specifik lista.

Tidsavgränsade kurer

Ett annat sätt att tänka på extra tillskott eller örter kan vara att ta dem i en avgränsad period som en kur.

Om du t.ex. bestämmer dig för att lägga till L-lysin i 6 veckor så är det lättare att göra en budget för det, än om du tänker att du skall äta det för evigt (vilket du troligtvis inte behöver).

Vi hoppas att denna guide har varit värdefull för dig på något vis, och tveka inte att höra av dig om du har frågor till oss

6 comments

 1. Malin Härlin

  Jättebra info!! Behövs verkligen👏🏻

  1. Ellinor Lindström

   Kul att höra! 🤗

 2. Judith Bourque

  Det är fantastisk att det finns ett företag i Sverige som underlättar för oss som följer Medical Mediums råd. Jag har gjort det i 3.5 år nu och har mått väldigt bra av det…stärkt immunförsvaret och fått livsgnistan tillbaka. Tack till Glimja för er strävan att göra det lättare att få tag på produkter som stödjer Anthonys protokol!

  1. Ellinor Lindström

   Åh så härligt att höra Judith! Tack för att du delar 💚💚

 3. Sol Sternius

  Så hjälpsam guide! Tack!

  1. Sara på Glimja

   Åh vad kul att höra! 😊 Tack för att du delar med dig 💚

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2022

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×