Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter - från först till sist (2023) 1

Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter – från först till sist (2023)

0

Många som handlar hudvårdsprodukter har svårt att veta i vilken ordning produkterna ska användas. Och hudvård är ju en hel vetenskap numera så det är inte lätt att veta hur man ska göra rätt.

Kanske har du precis köpt en dyr ansiktskräm eller ett serum som du inte vill slösa bort med fel tajming?

Här följer den stegvis ordning som du bör använda dina hudvårdsprodukter i!

Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter - från först till sist (2023) 2

1. Ansiktsrengöring

Rengöring som mjölk/lotion/gel/olja, används först för att tvätta bort smink, smuts och yttre föroreningar från huden.

Det avlägsnar överskott av talg och svett som kan täppa till porerna.

Ta en lagom mängd produkt, massera in i ansikte, hals, dekolletage med cirkel rörelser och skölj sedan av med ljummet vatten. Eventuellt behöver t.ex. oljebaserad rengöring torkas av med en handduk eller bomull innan du sköljer.

Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter - från först till sist (2023) 3

2. Peeling & skrubb

1-2 gånger i veckan, beroende på hudtyp, är det bra att göra en peeling.

Peelingen rengör på djupet, tar bort döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen.

Använder man en enzympeeling ska den appliceras på fuktig hy över ansikte, hals och dekolletage (undvik området kring ögonen). Sedan ska den lämnas att verka på huden enligt instruktioner, generellt 5-20 minuter.

Enzympeeling kan användas på alla hudtyper men rekommenderas speciellt till känslig hy samt oren hy med pustler/akne.

Använder man en peeling med korn (mekanisk peeling) ska den appliceras på fuktig hy. Massera sedan försiktigt med cirkel rörelser över ansikte, hals och dekolletage. Undvik området kring ögonen. Därefter sköljs peelingen av med ljummet vatten.

Mekanisk peeling kan användas på de flesta hudtyper, dock inte om huden är känslig eller akne benägen hy med vita pustler eller cystisk akne. Kornen i peelingen kan då irritera huden och sprida aknebakterierna.

Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter - från först till sist (2023) 4

3. Ansiktsmask

1-2 gånger i veckan, beroende på hudtyp, är det bra att lägga en ansiktsmask. Ansiktsmask appliceras efter rengöringen och efter eventuell peeling.

Ansiktsmask ger huden extra näring, fukt och vård. Den är en intensivkur för huden, ett bra sätt att tillföra en stor mängd nyttiga ämnen på kort tid.

Generellt brukar man låta masken sitta 10-20 minuter men följ instruktionerna på förpackningen. Vissa ansiktsmasker kan sitta kvar över natten. Skölj av masken med ljummet vatten och följ upp med ansiktsvatten.

Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter - från först till sist (2023) 5

4. Ansiktsvatten

Ansiktsvatten, förbereder huden för vård genom att dra ihop hudens porer som öppnats när du rengör ansiktet och fungerar även som en bärare för att leverera ingredienser i serum och krämer djupare in i huden.

Detta avlägsnar rester av t.ex klor, salter och mineraler som finns i kranvatten samt balanserar ph-värdet på huden.

Spraya ansiktsvattnet över ansiktet eller svep med en fuktad bomullsrondell över ansiktet och lämna huden fuktig.

Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter - från först till sist (2023) 6

5. Ansiktsserum

Serum, ska appliceras på huden medan den fortfarande är fuktig.

Serum tillför huden extra näring, verkar på djupet och ger en extra boost.

Serum kan tränga djupt in i huden och ge en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser. Detta gör dem till utmärkta anti-age produkter.

Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter - från först till sist (2023) 7

6. Ansiktsolja & Ansiktskräm

Ansiktsolja och ansiktskräm ger vård och återfuktning till ansiktet.

De skyddar huden och fungerar även som en barriär mot luft och miljögifter.

En ansiktskräm eller olja kan användas ensam eller tillsammans med serum. Man applicerar serumet först och ansiktskräm och/eller olja efter. Detta för att låsa in alla vårdande ingredienser och skydda huden.

Guide: I denna ordningen ska du använda dina hudvårdsprodukter - från först till sist (2023) 8

7. Ögonkräm

Ögonkräm/olja/gel är fuktgivande, uppstramande, hjälper till att minska svullnad kring ögonen samt reducera mörka ringar.

Applicera produkten strax under ögonbrynet och några centimeter under ögat på överkanten av kindbenet.

Det är viktigt att inte lägga produkten för nära ögat då det lätt gör att man känner sig ”påsig” samt att ögat kan bli irriterat. ”Klappa” in krämen försiktigt i huden med ett finger.

Kom ihåg att huden runt ögonen är tunn och känslig och det är därför viktigt att använda en produkt som är anpassad just för det området.

Huden kring ögonen kan inte absorbera en för kraftig produkt så överdosera inte, då det kan ge motsatt effekt samt irritera ögonen.

Undrar du över något eller vill dela med dig av kloka tips till oss andra? Skriv en kommentar så svarar vi!

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2023

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×