Recension: Så bra är Khadis ekologiska & naturliga hårfärger för att färga grått/vit hår 1

Recension: Så bra är Khadis ekologiska & naturliga hårfärger för att färga grått/vit hår

6

Khadis ayurvediska hårfärger tillverkas i Indien på traditionellt sätt med recept från förr.

De arbetar enligt Fair Trade och anställer lokalbefolkning och barnarbete är självklart uteslutet.

Hårfärgerna är BDIH certifierade (certifierad naturkosmetik), 100% ört baserade, veganvänliga och kemikaliefria.

Förutom ört baserade hårfärger utvecklar Khadi även högkvalitativa produkter för hår och kropp vars unika egenskaper bygger på traditionella formler av handplockade örter och högkoncentrerade växtextrakt.

Har du problem att täcka vitt/grått hår?

Problemet med örthårfärger är att de ofta är dåliga på att täcka grova vita och gråa strån.

På mina kritvita och tjocka strån täcker mörkbruna nyanser inte alls och svart rekommenderas inte ens till grått hår, funkar helt enkelt inte.

Jag kan färga de vita med rena, röda nyanser eller blanda 10-30% mörkbrunt i en röd nyans. Jag har även provat att lägga en mörkbrun Logona eller Radico mörkbrun ovanpå men det bet inte.

Khadi blev lösningen på problemet. Nu kan vi alla färga våra gråa. Låt mig ta er igenom denna fantastiska resa!

Konsistensen

Khadi har tydliga instruktioner på vattnets temperatur när färgpulvret blandas. Notera att olika nyanser blandas med olika temperaturer.

Mörkbrun ska blandas med 50 grader varmt vatten. De verkar veta hur det ska gå till.

Khadis hårfärger är permanenta och färgar både golv och hud. De rekommenderar därför att man ska använda fet kräm/olja runt hårlinjen och öronen, ha tidningar på golv och använda gamla kläder.

Men alla tidningar hade jag kunnat skippa, då färgen varken smulade eller skvätte. Fast, jag får väl ha skydd på golvet ändå ifall jag klantar mig när jag minst anar det.

Khadis hårfärg är väldig krämig och känns nästan som en krämhårfärg.

Dryghet

Den färg jag testat är Khadi Mörkbrun och den är inte alls så dryg som Radicos hårfärg. Ett paket räcker till axellångt hår.

Har du tjockt och mycket hår är det säkrast med ett extra paket, så köp två.

Så gör du för att få bra resultat på vitt/grått hår med örthårfärg

Khadi rekommenderar 2-stegs färgning för grått till mellanblont/mellanbrunt hår om man vill ha nyanserna mörkbrun, svart eller indigo som slutresultat.

För ett intensivt och täckande resultat ska man först färga illrött med antingen Henna, Amla eller Jatropha, för att sedan färga med mörk färg ovanpå.

Khadi-blandning
1. Färga utväxten

Lite mindre än ett halvt paket hårfärg behövs till utväxten.

Jag hade Sante Naturröd hemma så jag färgade utväxten med det och lät det verka i 1,5 timme.

2. Färga hela håret

Eftersom det blev så himla sent fortsatte jag att färga nästa kväll med Khadi mörkbrun. Jag lät det verka i 2 timmar och använde endast medföljande hätta (ingen handduk ovanpå).

Något jag märkte var att det var jätteskönt för hårbotten. De andra hårfärgerna är också härliga och lugnande, men Khadis kändes extra skön. Kanske är det örten neem som gör det.

Khadis krämiga hårfärg är lätt att skölja ur, vilket är uppskattat när man färgar sena kvällar.

Khadi rekommenderar att man inte ska tvätta med schampo direkt efter färgningen, utan tidigast efter 24 timmar. Jag sköljde endast med vatten, inget balsam. Jag hade blandat lite för lite färg, så det blev snålt på vissa ställen, men se på resultatet!

3. Kolla in resultatet

Det funkade!

Nästa gång måste jag färga med de röda nyanser som Khadi rekommenderar i 2-stegs färgningen och svart. Som bonus har jag fått styrka och glans i håret!.

1. Håret före färgning (torrt hår)

Mitt hår före färgning. Vit utväxt och lite rödbrun gammal färg kvar.

Khadi-mörkgrå-före

2. Resultat efter första steget

Efter 1,5 timme med Sante naturröd. I badrumsljuset ser det nästan brunt ut, men i verkligheten och speciellt I dagsljus är håret mycket rött.

Khadi-mörkgrå-2-steg-med-rött

3. Resultat efter andra steget (blött hår)

Efter 2 timmar med Khadi Mörkbrun, blött hår.

Khadi-Mörkgrå-blött

4. Slutgiltiga resultatet (torrt hår)

Efter 2 timmar med Khadi Mörkbrun, torrt hår. De tunna ”babyhåren” framtill blev riktigt mörkbruna och de grova vita stråna blev bruna. Det röda syns inte till.

Khadi-Mörkgrå-torrt

Betygsättning av Khadis örthårfärg

Plus:

+ heltäckande på vitt i 2-stegs färgning med rött i grunden.
+ är krämig och smular inte.
+ extra skön på hårbotten.
+ lättast att skölja ur jämfört med de andra örthårfärgerna.
+ ger extra friskt och glansigt hår.

Minus:

– av alla örthårfärger i shoppen känns Khadi minst dryg.

Tips:

Vissa tycker att det är ett minus att Khadi inte har så många nyanser att välja på, men jag ser inte det som ett problem då man enkelt kan blanda till en unik färg med de basfärger som finns.

Så blanda på!

Är det stor skillnad på Khadis och Radicos örthårfärger?

Khadis hårfärger består av örter, precis som Radicos hårfärger. De är snarlika innehållsmässigt men inte identiska. Här ser ni exempel på skillnaden i ingredienser (INCI) mellan två mörkbruna nyanser:

Khadi Mörkbrun: Indigofera Tinctoria (Indigo) – Lawsonia Inermis (Henna) – Emblica Officinalis (Amla) – Eclipta Alba (Bhringaraj) – Azadirachta Indica (Neem).

Radico Dark Brown: Lawsonia Inermis (Henna), Emblica Officinalis (Amla), Eclipta Alba (Bhringraj), Indigofera Tinctoria (Indigo), Trignoella Foenum-graecum (Methi), Hibiscus Rosa Sinensis(Hibsicus), Coffea Arabica (Coffee), Rubia Cordifolia (Manjistha).

6 comments

 1. Tycker ditt grått hår ser ut jättefint faktiskt! Jag kan inte vänta när jag får mer grått, det är så inne nu och man får helt unik hårfärg dessutom.

 2. Ingredienserna är som du säger snarlika, vad är det som gör Khadis färg permanent? För Radicos tvättar man ju enkelt bort från hud och golv.

  1. Hej Misan, ekologiska hårfärger, alla nyanser förutom rött, är som toningar och tvättas bort efter ett par veckor. Då tittar den röda färgen undertill fram och man får färga hela håret varje gång för att täcka det röda. Om man nu använt rött såklart för att göra en sk. 2 stegs infärgning som i denna artikel.

  2. Hej Misan 🤗 Khadis är inte permanent, den tvättas också ur på sikt. Det som brukar bestå under är det röda, dvs hennan. Det är svårt att få bort henna 🙏

 3. Hej
  Undrar varför hennan inte ska stå och dra innan färgning?
  Har färgat med henna katam indigo i mååånga år

  1. Hej! Tack för din fråga! Vart har du läst att det inte ska stå och dra?

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2024

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×