Reparera Extremt Slitet Och Trasigt Hår Efter Blekning: 10 Enkla Steg!

Reparera Extremt Slitet Och Trasigt Hår Efter Blekning: 10 Enkla Steg!

0

När håret bleks förstörs dess proteinstruktur i samband med att pigmentet tas bort. Håret skadas därför alltid mer eller mindre efter en blekning. Hårets fjällskikt öppnas vilket gör att det kan kännas mer torrt och skört än vanligt.

Så här kan du snabbt reparera skadat hår efter blekning

1. Ge håret en reparerande kur

Om håret är i dåligt skick efter blekning kan en intensiv behandling med Bruns hårmask göra stor skillnad direkt.

Rädda håret genom att låta den verka i rent hår över natt eller en hel dag. Skölj sedan ur. Inget balsam behöver användas efteråt då hårets fjällskikt stängs av denna hårinpackning.

2. Återintroducera fukt

Tänk på hur torrt håret brukar bli av en lång solsemester. Blekning av håret ger samma effekt.

Därför är det viktigt att tillföra extra fukt som komplement till de mer vårdande behandlingarna. Fukt får hårets fjällskikt att stängas vilket motverkar kluvna toppar och gör så att det slits mindre.

Prova Anita Grants oljefria spray som både återfuktar och stärker slitet hår under dagen.

Bruns balsamspray är även den toppen att använda som extra fukt och vård under dagen. Spraya direkt på torrt och frissigt hår.

3. Stärk håret med proteiner

Om håret är trasigt efter en blekning och så pass skört att det knäcks av lätt är proteiner ett måste.

DIY-hårinpackning med spirulina

Prova en enkel DIY hårinpackning med proteinrik spirulina.

Gör så här:

  • mixa 1-2 teskedar spirulina med en avokado till en slät smet
  • det går bra att ersätta avokadon med banan och 1 tesked kokosolja eller annan kallpressad olja
  • lägg en handduk på axlarna för att skydda kläderna
  • applicera smeten på rent hår och hårbotten
  • sätt på en hätta och låt verka i minst 30 minuter, helst i ett par timmar
  • skölj sedan av noga med vatten och tvätta ur håret med ett milt, naturligt schampo eller lätt balsam.

Förutom protein är spirulina rik på nyttiga fettsyror och järn vilket bevarar hårets normala fuktnivåer och får håret att växa snabbare. Det går också bra att boosta din vanliga hårmask eller balsam med spirulina. Tänk på att välja spirulina av god kvalitet för bästa effekt.

4. Byt till ett reparerande schampo och balsam

Bruns har utvecklat Schampo nr 24 och Balsam nr 24 speciellt för blekt eller blonderat hår. De ger glans, tjockare hår och dämpar dessutom gula toner i håret.

100% Pure Glossy Locks Repair Shampoo och Conditioner ger håret massor med fukt, antioxidanter och även biotin som stärker håret.

5. Sluta värmebehandla ditt hår

Värme kommer att torka ut och slita på ditt hår ännu mer. Rädda ditt hår som redan är extremt skadat genom att lägga hårfönen och diverse tänger på hyllan.

Så här kan du stärka håret inifrån

För långsiktiga resultat krävs det att en investering i din egen kropp och hälsa. Drick tillräckligt med vatten varje dag och ät en balanserad kost.

Håll socker och snabbmat till ett minimum. Ät istället massvis med grönsaker. Det är extra viktigt att se över kosten om du har dålig hårkvalitet eller tappar hår på grund av näringsbrist.

6. Boosta håret med superfood

Nässlan är den bästa örten att lägga till i din kost om du vill att håret ska stärkas inifrån. Nässlor innehåller mycket vitaminer och mineraler som är bra för håret:

  • kisel – behövs för starkt och välmående hår
  • viktiga vitaminer för håret bl.a. A vitamin som hjälper kroppen att bevara normalt hår, B vitamin, D vitamin och E vitamin vilka behövs för friska hårsäckar och normal hårväxt
  • zink och selen som bidrar till frisk hårbotten och friskt hår
  • andra mineraler som järn, fosfor, kalium, mangan och magnesium

Om du inte har tillgång till vildvuxna nässlor kan du köpa nässlor i form av flytande extrakt, pulver eller ört te. Då kan du enkelt få i dig denna superfood genom att berika ditt vatten, din smoothie eller njuta av en kopp örtte.

7. Vitaminer som är bra för håret

Det behövs inte bara en vitamin utan en kombination av många olika vitaminer och mineraler för att bevara normalt hår hårets normala pigmentering och glans.

Många frågar efter bättre alternativ samt vegetariska och veganska alternativ till Hårkontroll Original. Här vill vi tipsa om både Holistic och Helhetshälsa. De har tagit fram kosttillskott för att just stärka hud, hår och naglar. Jämfört med Hårkontroll har dessa mindre fyllnadsmedel, högre dosering och även andra vitaminer och mineraler som är bra för håret.

Helhetshälsa Hår, Hud & Naglar är ett veganvänligt kosttillskott. Utöver alla nyttiga vitaminer innehåller denna även MSN, hyaluronsyra och kisel som stöttar hårets struktur.

Holistic Hår, Hud, Naglar är ett högdoserat vegetariskt kosttillskott. Det innehåller ett brett spektra av viktiga vitaminer och mineraler som hyaluronsyra, extra jod, zink, L-cystin, biotin, keratin och selen som bidrar till hårets normala pigmentering och hälsa.

Så här kan du skydda håret inför nästa blekning

8. Prata med din frisör

Be din frisör om en mindre tuff blekning med kortare verkningstid. Bleker du håret hemma, så sätt inte blekmedel i hårbotten. Var rädd om hårsäckarna så de inte bränns. Kom ihåg att friska hårsäckar är viktiga för ett friskt och vackert hår.

9. Förebyggande åtgärder innan du bleker håret

Innan nästa blekning kan du mata håret rejält med fukt och näring. Inte bara dagen innan eller samma dag utan gärna 1-4 veckor innan hårblekning.

Använd hårinpackning, fuktsprayer och håll håret borta från föning och styling med värme.

10. Skydda håret med hårolja

Samma dag som håret ska blekas kan du förbehandla håret med hårolja. Håroljan kommer att skydda håret vid blekning så det sliter mindre på håret och ger en mildare blekningsgrad.

Lättast är att applicera oljan på fuktigt hår och ska inte tvättas ur. Den sitter alltså kvar i håret under behandlingen då du applicerar blekningsprodukten ovanpå oljan. Använd förslagsvis ren kallpressad arganolja men t.ex. kokosolja funkar också bra.

Läs gärna mer om vad du kan göra åt riktigt torrt hår och supermaten nässlan!

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2023

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×