Jordningslakan Premium Universal

EarthingpeopleArtnr: 90001

290 

Jordningslakan Premium Universal

Earthingpeople Artnr: 90001
Tämä tuotekuvaus odottaa vielä käännöstä, joten voit lukea siitä tällä hetkellä vain ruotsiksi. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai tarkennettavaa, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jordningslakan möjliggör jordning i hemmet. Earthingpeople premium lakan är av mycket hög kvalitet med lång livslängd. Det består av patenterat Earthshield tyg som innehåller rostfri stålfiber av kirurgiskt stål, antibakteriella mineralfiber från Tyskland och miljövänlig Tencel från hållbart odlad, FSA märkt skog. Setet innehåller 1 styck underlakan 100×190 cm, 1 styck 5 m sladd att koppla lakanet till jordledningen och instruktioner. Jordstav eller jordningsklämma ingår inte utan det kan man köpa till extra. Lue lisää

290 

Jäljellä

Passa på! Kampanjen tar slut om:

Description

Earthingpeople Premium Universal lakan 

Genom att gå barfota utomhus på gräs, jord, sand, sten eller i naturligt vatten så ofta som möjligt jordar vi oss. Bäst jordning får man av att bada i havet eller sjöar och vattendrag men marken i alla sina former ger tillgång till Jordens obegränsade resurser av negativt laddade fria elektroner och energi.

Earthing, grounding, eller jordning på svenska innebär att man har direkt hudkontakt med jorden. När det är opraktiskt att gå barfota eller bada i hav och sjö finns ett effektivt ”substitut” som tex. jordningslakan till sängen.

Earthingpeople’s Premium lakan är av mycket hög kvalitet med lång livslängd. Det består av patenterat Earthshield tyg som innehåller rostfri stålfiber av kirurgiskt stål, antibakteriella mineralfiber från Tyskland och miljövänlig Tencel från hållbart odlad skog.

Det nya patenterade Earthshield materialet har tagit över 2 år att utveckla och innehåller solida rostfria stålfiber av kirurgiskt stål, antibakteriella mineralfibrer tillverkade i Tyskland och miljövänlig Tencel framställd av FSC certifierad skog. Earthshield tyget är certifierat av Intertek Global att döda MSRA bakterier med 99,94% i laboratorietester. Materialets speciella karaktär gör att det alltid är lite skrynkligt men mjukt och behagligt.

Fördelen med rostfria fiber över silver är att de inte kan förstöras eller oxideras av svavel i svett och hudfett, eller kemikalier i hudkrämer och andra hudvårdsprodukter. Rostfri fiber har en mycket hög ledningsförmåga men förlorar inte ledningsförmågan över tid.

Innehåll:
15% rostfri stål tråd i medicinsk kvalitet.
10% Smartcell, tysk tillverkad antibakteriell fiber.
75% Tencel tillverkad av hållbart odlad FSC-skog.

Viktigt: Lakanet har 70 cm extra tyg fastsytt i båda kortändarna, som sticks in under bäddmadrassen. Lakanet kan placeras på längs eller tvärs på alla sängstorlekar och är även perfekt att ta med på resor. Man lägger ett vanligt lakan ovanpå Premium lakan. Fukten från kroppen skapar konduktiva kanaler genom bomullstyget och man får effektiv jordning utan att behöva ha direktkontakt med själva jordningslakanet.

Hur kopplar jag in lakanet?

Lakanet ansluts med den medföljande sladden till en jordstav eller en jordklämma. Har du redan en jordstav från Earthing kan du använda den, en speciell adapter följer med varje lakan. I Sverige rekommenderas endast två sätt att jorda sig med denna produkt:

1) Med jordningsstav, sladden till jordningsstaven är 15 m lång, så ofta går det att sätta i den utanför huset och dra den hela vägen upp till tredje våningen – om det finns en rabatt eller gräsmatta utanför vill säga. Jordningstav ingår inte i detta set utan behövs köpas till.

2) Med jordningsklämma, om du har vattenburna element i lägenheten går det bra att jorda sig via dessa. Du behöver då köpa till en klämma som du sätter på vattenledningsröret till ditt element.  Skrapa av eventuell färg på röret så att det är ren metall, sätt fast klämman och koppla in lakanet i den. Obs! I moderna hus kan vattnet färdas i plastslangar istället för metallrör och då fungerar ej denna metod.

OBS: Man jordar ej lakanet genom el-uttaget i Sverige.

Setet innehåller:

 • 1 st jordningslakan 90 x 190 cm. Universal lakanet har en 8 cm bred kant av dubbelt bomullstyg runt om. I kanten finns 20 st elastiska band fastsydda. Du lägger ett vanligt lakan ovanpå ditt Premium lakan. Fukten från din kropp skapar konduktiva kanaler genom bomullstyget och du får effektiv jordning utan att behöva ha direktkontakt med jordningslakanet. Se lakanet som en ”bäddmadrass” istället för ett lakan.
 • 10 st 3 m nylonband.
 • 20 st låsbara spännen.
 • 1 st 5 meter sladd att koppla lakanet till jordledningen.
 • 1 instruktion på svenska.
 • Jordanslutning; antingen jordstav eller jordklämma väljer du till extra i webbutiken.
 • Vi lämnar 5 års garanti på material, sömnad och funktion.

Skötsel av lakanet:

 • Premium lakan tvättas med fintvätt eller handtvätt på 30-60 grader med kulörtvättmedel. Lakanet behöver endast tvättas 2-3 ggr per år. Tyget är certifierat antibakteriellt.
 • Inga blekmedel, vittvättmedel eller andra kemikalier får användas då de kan minska den antibakteriella effekten.
 • Vi rekommenderar lägsta hastigheten på centrifugeringen då detta unika tyg skrynklar sig. När lakanet hängs upp för torkning behöver det sträckas för hand i båda riktningarna så att det blir så slätt som möjligt. Ta tag i tygets kanter och sträck det kraftigt, bit för bit längs lakanets hela längd. Det går även att stryka på medium temperatur (syntet) om ni vill ha det slätare.
 • Vi önskar er många års hälsosam jordning! Den förväntade livslängden är ca 10 år.

INSTALLATION

Den nya designen inkluderar 20 elastiska band sydda längs kanterna som kopplas ihop antingen med varandra eller till medföljande nylonband och låsspännen beroende på madrassens bredd och om det skall ligga på längs eller tvärs.

På enkelsäng  tar man av madrassen från sängen, lägger lakanet uppochner på sängen och lägger tillbaka madrassen, uppochner. Sen kopplas de elastiska banden ihop och låses med spännen. När allt är hopkopplat och spänt vänds madrassen igen och sängen kan bäddas.

På dubbelsäng lyfts madrassen av sängen först sen placeras de 10 nylonbanden, med ett spänne i var ände, på sängstommen i ett rutmönster. Sen läggs madrassen tillbaka på sängen. De elastiska banden kopplas därefter ihop med nylonbanden och låses med spännen. Notera att vi har en modell speciellt för dubbelsängar där lakanet skall ligga på tvärs. Den enda skillnaden är att 4 st elastiska band är placerade längre ut på kortsidorna. Denna modell är ej lämpad för enkelsängar där lakanet skall ligga på längs.

Installationstiden varierar från 10-30 minuter och kräver i de flesta fall 2 personer.

Peter på Better Earthing i Australien, som producerar alla våra lakan, har gjort en installationsvideo på tydlig engelska ni kan se HÄR.

Vanliga viktiga frågor – läs igenom:

Kan man koppla jordsladden direkt till jorden i ett vägguttag?

Nej, gör det inte. Om du inte är utbildad elektriker så låt bli att experimentera med elsystemet. Det kan leda till att du får en elektrisk chock. Det är dessutom ytterst tveksamt om det överhuvudtaget fungerar att använda vägguttagets jord eftersom jorden i det svenska elsystemet är kopplad till nollskenan, en livsfarlig korskoppling. Det finns ingen person insatt i denna problematiken som inte varnar för faran med att använda elsystemets jord. Det kan även finnas krypströmmar som kan ge störningar i kroppen.

Påverkar jordning mig negativt om jag äter medicin?

Om du intar medicin för att tunna blodet eller reglera sköldkörtelhormon nivåer, bör du konsultera din läkare innan du börjar jorda dig regelbundet.

Jordning kan påverka sköldkörtelns funktion så om du tar sköldkörtelmedicin kan du börja känna symptom av överdosering. Detsamma gäller om du tar Warfarin eller någon annan blodförtunnande medicin så bör du veta att jordning har en blodförtunnande effekt. Därför är det viktigt att du konsulterar din läkare först och kontrollerar blodet noggrant under början av jordningsperioden tills läkaren anser att medicineringsnivån är den rätta. Det finns risk att man upplever för mycket blodförtunning annars.

Skulle du känna dig sämre när du börjar så rekommenderar vi att du minskar antalet timmar du är jordade till 1-2 timmar i början och sedan ökar tiden gradvis under ca 2 veckor.

Vissa människor oroar sig för att blixten skall slå ner i jordledningen när det åskar.

Vi rekommenderar att koppla loss jordledningen från jordningsprodukten under tiden det åskar och att inte använda den för säkerhets skull.

Kan man stoppa ner jordstaven i en blomkruka eller balkonglåda och få bra jordning?

Nej! För att jordningsprodukterna skall fungera måste jordstaven tryckas ner i marken så att fria elektroner kan vandra upp från marken, genom sladden till lakanet, mattan eller kroppsbandet. Man skulle däremot kanske fundera på att jorda sina krukväxter.

Leverantör: Earthingpeople

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Jordningslakan Premium Universal”

Your email address will not be published. Required fields are marked *