EverEarth

EverEarth

Ekologiska träleksaker från EverEarth – giftfritt, finurligt och genomtänkt! En ekologisk träleksak från detta dedikerade märke engagerar alla sinnen. EverEarth är riktiga hejare på att designa miljövänliga leksaker som innehåller olika klurigheter att knäcka, för att främja både motorik och fantasi hos små barn.

EverEarth

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Kategorier
1 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Show Filters

EverEarth

Har man förmågan och möjligheten att vara modig och visa rätt väg, då ska man också göra det. Precis så klokt resonerar den ekologiska leksakstillverkaren EverEarth som vill ta ansvar för kommande generationers värld och möjligheter.

Idag poppar det glädjande nog upp företag med en grön inställning i vartenda hörn, men det är inte alla som likt EverEarth kan stoltsera med en erfarenhet som sträcker sig flera decennier tillbaka.

Här sätts säkerhet i första rummet, och det gäller såväl barnen som själva planeten. Eftersom alla leksaker från EverEarth tillverkas av trä så är skogen mycket central i företagets verksamhet, och ett djupt samarbete med FSC (Forest Stewardship Council) är därför en självklarhet.

EverEarth certifieras bland annat av ICTI som säkerställer företagets tillverkningsstandard. Förhoppningen är att allt fler ska våga ta steget och satsa på ekologin. Vilket sannerligen inte är svårt när man inspireras av såväl designen som miljöarbetet hos EverEarth.

Att leka är många gånger det bästa sättet att lära. EverEarth är riktiga hejare på att designa leksaker som innehåller olika klurigheter att knäcka, allt för att främja både motorik och fantasi hos små barn. En ekologisk träleksak från detta dedikerade märke engagerar alla sinnen.

EverEarth har på senare år ägnat sig en del åt att tillverka leksaker i bambu eftersom det är ett snabbväxande trädslag som inte kräver alltför mycket energi. Leksakerna är målade med härliga färger som alla är vattenbaserade.

Som en del i företagets etiska riktlinjer utbildas personalen kontinuerligt i olika aspekter av miljöproblem och hållbar utveckling, och 2008 tillsattes ett speciellt team som enbart har till uppgift att komma på nya sätt att få EverEarth ännu mera hållbart. Dessutom har företaget startat “the Sunshine Group” som ägnar sig åt humanitärt arbete med stort fokus på miljö.

Sammanfattningsvis skänker en leksak från EverEarth glädje på mer än ett håll!

Visa hela texten