7 hälsofördelar med att detoxa kroppen i en infraröd bastu från Therasage (2023) 1

7 hälsofördelar med att detoxa kroppen i en infraröd bastu från Therasage (2023)

2

Therasage är ett amerikanskt familjeföretag som erbjuder revolutionerande hälsoprodukter. Skaparna bakom Therasage började sin hälsoresa för att hjälpa sin dotter att hantera och slutligen övervinna sina symptom från kronisk borrelia.

Deras vision blev sedan att erbjuda hälsosam, infraröd energi till allmänheten i lättanvända och prisvärda produkter av hög kvalitet.

Therasage använder sig av naturens fördelar genom det infraröda spektrumet och negativa joner från naturliga jordelement.

Användningen av halvädelstenar som jade och turmalin förbättrar den jämna fördelningen av djupt genomträngande infrarött ljus samt genererar ett överflöd av negativa joner.

Var och en av produkterna är tillverkade med kvalitetsspecifikationer och under övervakning. Var och en är utformad för många års användning, och var och en stöds av garantier.

Therasage Thera360 Plus Full Spectrum Sauna

Therasages storsäljare är deras Thera360 Full Spectrum Sauna som vi är stolta över att nu erbjuda till hela Europa.

7 hälsofördelar med att detoxa kroppen i en infraröd bastu från Therasage (2023) 2

Vad är en infraröd (IR) bastu?

En infraröd bastu har värmeelement som utstrålar infraröd värme som går djupare in i kroppen jämfört med värmen i en traditionell bastu, som endast värmer upp luften. Infraröd bastu erbjuder flera hälsofördelar.

Vad är speciellt med Thera360 Full Spectrum Sauna?

Thera360 Full Spectrum Sauna är en avancerad infraröd portabel bastu med fullt spektrum av infraröda frekvenser, dvs bastun ger värme från alla tre infraröda frekvenser: nära, medellång och lång.

I Thera360 Plus introduceras även ”Tri-Lite”-paneler som förbättrar de nära infraröda frekvenserna och lägger till rödljus frekvenser. Saunan har även inbyggda turmalinstenar som genererar ett överflöd av negativa joner.

7 hälsofördelar med att detoxa kroppen i en infraröd bastu från Therasage (2023) 3

Bastun badar din kropp från varje vinkel i mjuka fullspektrum infraröda frekvenser och negativa joner, utan exponering för skadliga elektromagnetiska fält.

Ja du läste rätt, bastun ger ingen exponering av elektromagnetiska frekvenser (EMF) samt extremt låga frekvenser av (ELF) och radiofrekvenser (RF).

Bastun är lätt att förstå sig på och att hantera, med en LED-kontroll timer styr man både tid och värme själv från 35 till 75 grader. Det finns öppningsbara fickor så att man enkelt kan justera tid och värme.

Själva bastu kabinen är tillverkad i icke-toxiskt, naturligt bambumaterial.

Thera360 har en överdimensionerad, mjuk och hopfällbar kabin med fällbar bambustol och infraröd bambu fotkudde. Den är enkel att sätta upp varsomhelst hemma samt lätt att fälla ihop.

Den är lättviktig, energisnål och kan förvaras i en garderob eller under en säng. Du får den i en fin väska så du kan bära med dig den överallt.

Den väger ca 15 kg med allt i väskan.

7 hälsofördelar med att detoxa kroppen i en infraröd bastu från Therasage (2023) 4

Vad är fördelarna med en IR bastu?

 1. Stödjer cellenergin och mitokondriernas funktion.
 2. Reducerar inflammation och smärta.
 3. Förbättrar cirkulationen.
 4. Förbättrar syretillförseln i blodet.
 5. Stödjer avgiftning.
 6. Kan bränna kalorier och reducera celluliter.
 7. Kan ge bättre sömn och koncentration.

Så om du söker efter en portabel, infraröd bastu så tycker vi valet är enkelt.

För vem passar en IR bastu?

Egentligen alla som vill optimera sin hälsa. Dock finns det restriktioner ifall du har en pacemaker, hjärtsjukdom, blodsjukdom, väldigt högt eller lågt blodtryck, då ska du alltid först konsultera med din doktor. Även vid diabetes.

Saunan är inte tänkt för gravida eller små barn. Äldre barn kan testa bastun i kortare perioder, läs på vår hemsida.

Vanliga frågor om IR bastun:

Vad är skillnaden mellan en infraröd bastu och vanlig bastu?

Infraröd går direkt in i kroppen och värmer kroppen inifrån så man klarar värmen bättre och man ”avgiftar” djupare. Traditionell bastu värmer upp luften som sen i sin tur värmer din kropp.

Luften blir mycket varm och för många kan detta ofta upplevas som jobbigt och göra det svårt att andas.

En traditionell bastu är dock hälsofrämjande p.g.a. att du svettas – ändock svettas du bara ytligt och får inte den djupgående avgiftningen som infraröd terapi ger.

Varför är det bra att ha en bastu där huvudet sticker ut?

Kroppen under nacken tål mer värme än vad huvudet (hjärnan) gör. Det effektivaste sättet att supporta ett naturligt immunsvar är att höja kroppens kärntemperatur (hypertermi eller feber).

Detta är kroppens främsta försvar mot invaderande främmande virus och bakterier. Faktum är att bakterier och virus börjar dö vid högre temperaturer än normalt. Vid högre temperaturer börjar hjärnan även påverkas negativt. T

herasage har därför utvecklat Thera 360 serien för att effektivt höja kroppstemperaturen utan att påverka hjärnans temperatur.

Vad är skillnaden mellan nära infraröd värme och infraröd värme med fullt spektrum?

Fullspektrum infraröd energi omfattar tre frekvenser: nära, medellång och lång. 

 • Lång är mycket viktigt för att förbättra cirkulationen och den metaboliska funktionen. Den hjälper till med djupgående vävnadsavgiftning (särskilt vid avgiftning av tungmetaller) och förbättrar syretillförseln till blodet och kroppens vävnader.
 • Medellång kan tränga in i mjukvävnad i större utsträckning. De kan hjälpa till vid inflammation och smärta.
 • Nära absorberas strax under hudytan och främjar huden. Den främjar hudförnyelse, cellhälsa, sår läkning och vävnadstillväxt.

Mer produkter

Therasage erbjuder även andra fantastiska produkter som du kan hitta på vår hemsida.

Som ozonterapi, vattenreningskanna, aroma diffuser och snart kommer vi även erbjuda deras fantastiska värmedynor, även de med fullspektrum infraröd värme.

Tveka inte att höra av dig om du ha frågor!

2 comments

 1. Eva Valltjärn

  Hjälper denna om man har ME/CFS samt fibromyalgi och svåra ryggproblem? Vad kostar den?

  1. Sara på Glimja

   Tack för att du kontaktar oss Eva! 💚 Det kan den göra. Många med fibromylagi och ont i kroppen använder sig av infraröd värme. Den kostar 13.990 kr 😊

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2023

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×