Så bra är blågröna alger för din hälsa 1

Så bra är blågröna alger för din hälsa

0

Blå-gröna alger är en av de mest näringsrika matvaror som existerar på planeten.

De mest konsumerade formerna av blågröna alger är två sorter; Spirulina och AFA-alger. De har båda superfood status på grund av sina höga koncentrationer av näring.

Blågröna alger innehåller nämligen en hög koncentration av näringsämnen som vitaminer, mineraler, enzymer, essentiella aminosyror.

De är även rika på biologiskt aktiv klorofyll, protein och fytonäringsämnen. Dessutom så är algernas imponerande näringsinnehåll lättupptagligt.

Det är en mycket bra föda för veganer, vegetarianer, de som tränar mycket, barn, ja, alla som vill tillföra extra näring och färg till sin mat.

Det passar alla olika slags kostgrupper som paleo, keto, lchf, raw food, antiinflammatorisk kost, regnbågskost m.m.

Våra tre favoriter

1. Hawaiian Spirulina

Den Hawaiianska spirulinan från Nutrex innehåller Spirulina Pacifica som är rik på protein, vitaminer som A, K1, K2, B12, mineraler och spårämnen, fytonäringsämnen såsom karotenoider (bla, beta-karoten), GLA, SOD och fykocyanin, klorofyll samt antioxidanter.

Deras Spirulina Pacifica odlas i färskvattensdammar på Kona kusten på Big Island of Hawaii.

Sötvattnet kommer från akviferer (vattnet filtrerats naturligt genom lavasten) och de lägger till ca 5% djupt havsvatten (från 600 meters djup) för att få unika spårämnen i slutprodukten.

Rent vatten producerar en ren slutprodukt och man kan smaka skillnaden.

Nutrex Hawaii Ocean Chill Drying™-metod torkar spirulinan på bara 3-7 sekunder samt eliminerar oxidation och skador på karotenoider, enzymer och andra näringsämnen. Metoden använder mycket kallt, djupt havsvatten för att ge fukt och använder bara mindre än en procent syre för att bevara fytonäringsämnena.

2. Biosuperfood

Biosuperfood innehåller 4 stycken sorters mikroalger; Spirulina Pacifica, Spirulina Plantensis, Dunaliella och Astaxantin från Heomatoccoccus Pluvialis.

Astaxantin är ett unikt pigment som räknas till en av de mest biologiskt aktiva antioxidanterna. Dunaliella Salina är en encellig saltvattensalg som är mycket rik på bla. betakaroten.

Biosuperfood ger komplett protein, inklusive alla essentiella aminosyror, vitamin A, B, C, E, K, mineraler och spårämnen, enzymer, essentiella fettsyror, klorofyll, fytonäringsämnen, antioxidanter, och karotenoider.

Dessa alger har valts ut bland tusentals ingredienser som Dr. Kiriac* testade under en mångårig forskning med målet att hitta en kombination som kunde bidra till hälsa för alla.

*BioNutrition som tillverkar Biosuperfood bildades av Dr Michael Kiriac efter en omfattande forskning i ämnet av alger och deras näringsmässiga och helande egenskaper.

Dr Kiriac är en av världens ledande auktoriteter på algnäring och mottagit många internationella utmärkelser och medaljer för sin forskning och slutsatser i algnäring och ekologi.

Biosuperfoods alger odlas i Sibirien under kontrollerade förhållanden i glasrör helt skyddat från atmosfären.

Där pumpar de upp källvatten från 600 meters djup i vulkanrika jordar som innehåller 92 olika spårämnen, inklusive selen och bikarbonat, med en ideal temperatur på 35-37 grader, direkt in i bioreaktorerna utan kontakt med luften.

Den idealiska miljön för algtillväxt är därmed helt kontrollerad och innehåller absolut inga miljögifter. Algerna odlas utan gödningsmedel, pesticider, antibiotika, tillväxthormoner eller tillsatsämnen av något slag.

Trots denna noggranna kontroll, testas dessutom varenda sats för bakterier, bekämpningsmedel, tungmetaller, inklusive strålning och andra miljögifter.

3. E3AFA alger

E3Live tillverkar en unik blå-grön alg – AFA algen (Aphanizomenon flos-aquae) som ger ett fullt spektrum av 65 lättillgängliga vitaminer, mineraler, spårämnen och aminosyror samt har mer biologiskt aktivt klorofyll än alla andra kända livsmedel och är en källa till en lång rad antioxidanter.

De innehåller även högvärdigt protein, alla B-vitaminer, det blå pigmentet fykocyanin samt Fenyletylamin ”PEA”, som vi även hittar i kakao.

AFA-algerna skördas från Upper Klamath Lake i södra Oregon i USA som är naturligt rik på spårämnen. Algerna filtreras sedam för att bevara den mest levande näringen och renas därefter ytterligare genom centrifugering. Algerna kyls sedan och säljs fryst eller torkad som ett pulver.

E3Live använder sig av Refractance Window™-torkning med cirkulerande vatten vid atmosfärstryck för att transportera värme till den produkt som ska torkas.

Den fuktiga produkten appliceras på den övre ytan av ett infrarött genomskinligt transportband av plast som flyter på ytan av det uppvärmda, cirkulerande vattnet. Vattnet återcirkuleras och värms upp kontinuerligt så att temperaturen bibehålls när värmeenergin överförs till produkten.

Till skillnad från varmluftstorkar som kräver flera timmar eller frystorkar som tar mellan 12 och 72 timmar, tar Refractance Window-torkar bara 2 till 6 minuter för att torka de flesta produkter.

Refractance Window-torkning har stora fördelar då ingredienser utsätts för mycket mildare temperaturer och slutprodukterna bibehåller höga nivåer av sensoriska egenskaper, såsom färg, smak och arom.

Faktorer som bidrar till deras kvalitet är var och hur de skördar, överlägsen filtrering och lagring samt löpande kvalitetskontroll och tester av alla deras produkter.

Alla E3Live´s produkter testas grundligt av oberoende USDA certifierade laboratorier för livsmedelssäkerhet och hållbarhet samt genomgår diverse andra renhetstester.

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och fluorfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja AB 2024

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×