Gör karantänen till din mest kreativa tid 1

Gör karantänen till din mest kreativa tid

0

I unika tider som dessa kan det vara lätt att låta oron ta över.

Fokus går till stor del till vad vi måste göra – undvika smittspridning, stärka vårt immunförsvar, ta hand om våra nära etc –  eller vad vi inte kan göra – som t.ex. att resa, gå på konsert, gå till jobbet eller skolan osv.

Och givetvis skall en del av vår energi gå till att ta hand om detta på bästa sätt. Vare sig vi själva är i en riskgrupp eller ej så finns det människor i vår närhet som är det, och för dem kan våra handlingar vara livsavgörande de närmaste månaderna. 

MEN, spridningen av Covid-19 har också fört med sig vissa positiva effekter och nya möjligheter.

På en global nivå har vi sänkt utsläppsnivåer och andra störningar för ekosystemen till rekordlåga nivåer. Kanalerna i Venedig har klart vatten för första gången som någon idag levande kan minnas, havs- och djurliv har fått ett uppsving som miljörörelsen har drömt om sedan 70-talet.

Enligt vissa experter har vi redan räddat fler människoliv p.g.a. sänkta luftföroreningar än vad Covid-19 är i närheten av (enligt WHO dör 4,6 miljoner människor per år av förorenad luft – det är alltså fler per dag, året runt, än vad viruset i dagsläget orsakat totalt).

En annan effekt som jag har lagt märke till är att även om folk är oroliga så är många också mer avslappnade. Vi är på något sätt enade; alla i samma båt. I riksdagen har man lagt ifrån sig partiemblemen och bär istället en svensk flagga på bröstet. Man sammarbetar som en helhet med en enda fråga; ”Vad är det bästa för alla i den här situtationen?”.

Jag själv tillåter mig att drömma om hur det skulle vara att fortsatta så även efter Covid-19 har lagt sig – kanske helst med den lilla förändringen att vi hade ett jordklot istället för svensk flagga på bröstet.

Hur kan detta vara din mest kreativa tid?

Allt detta får mig att reflektera över hur jag och du, som läser detta, kan använda denna tid till att göra något kreativt och bra. Plötsligt har vi extra tid som vi inte räknat med, eller är strandade på en och samma plats en längre period. Det ger oss möjlighet att göra saker som vi inte hade planerat, men kanske innerst inne längtat efter. Isaac Newton sägs ha utvecklat sin tynglagsterori under ett undatagstillstånd. Einstein försäkrade att hans största insikter kom till honom när han slappnade av. Kanske finns det en möjlighet för dig och mig att ha vårt livs bästa idéer just denna speciella vår? Vad kommer du vara glad och stolt över om ett år från idag, om du påbörjar nu?

Här är några idéer från oss här på ClearLife, som vi kommer att ägna mer tid åt under den här våren. Vi skulle älska att höra vad du inspireras att göra utifrån dem!

Fördjupa relationer

Många av oss har nu extra tid med familj och/eller nära vänner. Vi kan använda tiden till fördjupa och förbättra dessa relationer om vi vill. Göra saker vi tycker om tillsammans. Ta tid att prata om vad vi verkligen tycker är viktigt i livet, vad vi värdesätter med varandra eller vad vi drömmer om. Kanske kan det här bli en tid som vi ser tillbaks på som en höjdpunkt för våra relationer?

KonMaria / Ta hand om ditt hem 

Vi påbörjade för snart ett år sedan en re-make av vårt hem med hjälp av Marie Kondos ”Konmari” metod. Vi blev inte helt klara och tänker nu att vi äntligen har tid att göra de sista delarna av den resan. Men redan från start så kände vi att detta ger otroliga ringar på vattnet i hela vårt liv – inte minst vårt samliv och kommunikation här hemma.

Vi kan inte rekommendera detta nog till alla som vill lyfta sina liv på ett välldigt handfast och kreativt sätt. Vi tog hjälp av vår vän Ulrika som driver U Spark Sweden. Du hittar henne på instagram här, samt som moderator för facebook-gruppen Konmari Sverige.

Förbättra din hälsa.

 Vad du än tänkt att göra för att stärka din hälsa så är nu den perfekta tiden att göra det. Själv har jag skapat ett träningsprogram som jag kan göra hemma och/eller utomhus, samt börjat hoppa mycket mera studsmatta (kan inte leva utan vår Bellicon 😉 ).

Vi har också planerat att göra en detox/leverreningskur enligt Anthony Williams program kommande veckor. Vad känner du att din kropp längtar efter som du ha en liten extra möjlighet att ge den just nu?

Hobby, kreativitet, lärande. 

En liten personlig anekdot: för 18 månader sedan hade jag tagit ledigt från jobbet i tre månader för första gången i mitt vuxna liv. Jag började då äntligen spela piano som jag hade haft på min ”vad jag drömmer om att göra-lista” i över 10 år.

Efter ett par månader insåg jag hur mycket musik faktiskt alltid betytt i mitt liv och nu läser jag klassiskt piano på halvtid på folkhögskola och känner att jag får utveckla något helt nytt och fantastiskt för mig.

Kanske dessa månader kan bjuda på något liknande för dig? Vad viskar ditt hjärta om, men som av någon anledning alltid hamnar längst ned på ”prio-listan” bland alla vardagens krav? Om du är en av dem som nu plötsligt har mer utrymme i ditt schema, så ta chansen att börja. Du vet aldrig vart det kan ta dig! 

Meditation / personlig utveckling. 

Detta kan också vara en perfekt tid att ägna mer tid åt inre frid och frihet. Du kanske har en meditationspraxis som du vill ägna mer tid till. Eller så finns det någon metod eller lärare som du är nyfiken på och vill lära dig mer om. En bok du vill läsa, en serie övningar du vill göra. Nu är en den perfekta tiden att göra just det. Som någon sa: ”I väst kallar vi det för karantän – i öst kallar de det för retreat”. 

Lämna ett svar

* - obligatoriska falt är märkta

Vad tycker våra kunder?

OM GLIMJA

Vi på Glimja brinner för att du ska kunna vara ditt bästa jag. Fylld av energi, sprudlande vitalitet och styrka för att leva livet som du drömmer om. Genom att förenkla en godare hälsa vill vi hjälpa dig dit. Därför säljer vi bara de bästa, naturliga produkterna inom kosttillskott, hälsokost, kroppsvård, skönhet, köksmaskiner och hem. För att du ska kunna känna dig helt trygg i vår shop säljer vi bara giftfria produkter som är skonsamma för dig och din familj. Om du inte vet vilka produkter som passar dina behov erbjuder vi alltid gratis produktrådgivning över mail eller telefon. Oavsett om du lever efter Medical Medium, Noo Poo, paleo eller är vegan har vi produkter att rekommendera dig.

För att må bra och känna dig full av energi krävs att du lever ett hälsosamt liv. En varierad kost rik på näringsämnen du behöver ger dig bra grundförutsättningar till att vara frisk och förebygga sjukdomar. Men att få i sig rätt mängder näring kan vara svårt för många. Då är det en god idé att komplettera med ekologisk hälsokost, det vill säga mat och kosttillskott som tillför extra näring. Några exempel på hälsokost vi säljer är pulver rika på antioxidanter, greens som spirulina, dulse och korngärsjuicepulver, samt medicinalsvampar som chaga och reishi. Till hälsokost räknas även hälsosamma örter & kryddor, t.ex. Gurkmeja och citronmeliss.

Våra naturliga kosttillskott är utvalda med stor omsorg så att de inte innehåller några onödiga tillsatser. De flesta kosttillskotten är även veganska så att djuren och naturen kan glimja lika mycket som du. Till exempel säljer vi bara Omega 3 gjord på algolja istället för fisk som är den vanligaste formen. Andra vanliga vitaminer och mineraler många svenskar har brist av är D-vitamin, Magnesium, Zink, Vitamin B12 och C-vitamin. Med fel nivåer av dessa i kroppen är det svårt att känna sig glimjande. Vi letar efter de bästa kosttillskotten från hela världen och stoltserar med allt från svenska varumärken som Holistic till Amerikanska storfavoriter som Vimergy, Garden of Life och Global Healing Center.

En av våra grundprinciper är att alla ska ha möjlighet att glimja, oavsett storlek på plånboken. Därför säljer vi även billigare hälsoprodukter. Trots att de inte kostar lika mycket kan du alltid vara säker på att de är av bra kvalitet. Till exempel säljer vi billiga kosttillskott från det prisvärda varumärket Helhetshälsa.

Men det är inte bara vad du stoppar i magen som påverkar hur glimjande du mår. Hur du vårdar din kropp är minst lika avgörande.

Vi säljer inga skönhets- och kroppsvårdsprodukter där djur kommit till skada i processen. Istället satsar vi på ett stort sortiment av cruelty free och veganska produkter. Det gäller allt från schampo och balsam till mascara och nagellack. Du kan också vara säker på att alla våra produkter är parabenfria, sulfatfria och flourfria.

Att leva en hälsosam och hållbar livsstil blir enklare när du har den bästa utrustningen till hjälp. Som start rekommenderar vi dig att investera i en bra blender, som den prisbelönta mixern Omniblend. Vill du extrahera så mycket näring som möjligt från din mat är det bättre att juica den än att mixa den. En grundregel är att ju mer avancerad en kallpressande juicer är, desto mer näringsämnen extraheras ur ingredienserna. Men vi erbjuder även de bästa, billiga juicemaskinerna, som trots ett lägre pris ger dig riktigt mycket juice för pengarna. Du hittar även andra användbara redskap för hemmet i vår butik, bland annat luftfuktare, vattenrenare och vattenkokare i glas.

Välkommen till Glimjafamiljen, tillsammans hjälper vi hela planeten att glimja!

© Glimja / Soolia AB 2020

Glömt ditt lösenord?

Vänligen ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få ett mail med en länk för att återställa ditt lösenord.

close

Who we are

Our website address is: http://wpengine.com1.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

×