Ekendahls

Ekendahls

Här har du så ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter som bara är möjligt! Ekendahls ekologiska produkter är helt fria från syntetiska tillsatser och innehåller varken GMO, silikoner, palmolja, konserveringsmedel, tensider så som SLS och SLES. Vi blir vad vi smörjer in oss med!

Ekendahls

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Ingredienser
Användningsområde
Passar till
Certifikat/Kvalitet
Kategorier
24 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter

Ekendahls

Ekendahls är ett litet familjeföretag som startades upp av mor och dotter, två engagerade kvinnor som båda kände att de fått nog av hudrelaterade besvär såsom eksem och akne.

Tillsammans valde de att grotta ner sig i konsten att ta fram hudvårdsprodukter av naturliga råvaror, och efter många timmars forskning och kunskapsinhämtning kunde till slut märket Ekendahls lanseras.

Hit vänder du dig om du är på jakt efter så ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter som det bara är möjligt.

Ingredienserna i Ekendahls ekoprodukter består av allt från örtutdrag av ringblomma till havtornsolja, och en del av växterna som används kommer från familjens egen trädgård. Andra är plockade i det vilda, och gemensamt för sammansättningen i samtliga slutprodukter är att de är så ekologiska som det överhuvudtaget är möjligt, mellan 99-100% certifierat ekologiska och 100% naturliga.

Dessutom är samtliga produkter helt fria från syntetiska tillsatser och innehåller varken GMO, silikoner, palmolja, konserveringsmedel, tensider så som SLS och SLES – för att bara nämna några av de högst medvetna val som detta företag gjort.

Ekendahls följer HCNP-gruppens tuffa riktlinjer för ekologisk hudvård och är granskade och godkända av RekoKollen.

Att vi blir vad vi äter är ett känt ordspråk. På Ekendahls säger man dessutom att vi blir vad vi smörjer in oss med, en insikt som kommit till företagets grundare efter att de länge studerat vilken påverkan olika kroppsnära produkter har på oss människor.

Ekendahls ekologiska oljor, cerat och salvor är garanterat fria från de kemikalier som egentligen inte borde få platsa i någons badrumsskåp eller handväska.

Den enda animaliska råvara som ingår i produkterna är ekologiskt bivax, även om Ekendahls enligt egen utsago också håller ögonen öppna efter ullfett från “lyckliga får”.

Den produktion som företaget bedriver sker småskaligt och man har satsat på att undvika onödiga förpackningar.

Målet hos Ekendahls är högt satt; här ska även den mest kräsna och medvetna konsumenten med siktet inställt på ekologisk och naturlig hudvård få precis vad hen efterfrågar. Samtliga oljor från Ekendahls levereras vid förfrågan utan tillsatt naturlig doft, om kunden så önskar.

Ta en titt på sortimentet från Ekendahls här på Glimja idag!

Visa hela texten