Klean Kanteen

Klean Kanteen

Klean Kanteen visar vägen med rostfritt stål. Här finns något för alla, från pipmugg och matlåda till kaffetermos. Med Klean Kanteens populära produkter blir engångsartiklar i plast och obehagliga kemikalier ett minne blott.

Klean Kanteen

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Passar till
Certifikat/Kvalitet
Kategorier
112 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter

Klean Kanteen

Klean Kanteens grundare Robert Seals var tidig med att uppmärksamma problemen kring ohälsosamma plaster i vardagliga produkter. Innan företaget lanserade sin första rostfria vattenflaska på marknaden år 2004 lyste plastfria dricksflaskor med sin frånvaro. Vilket skapade en framgångsrik nisch för Klean Kanteen.

När larmrapporterna ett par år senare började avlösa varandra och kunskapen om den negativa påverkan som framförallt BPA har på såväl människa som miljö ökade, så upptäckte flera Klean Kanteen.

I dag drivs Klean Kanteen av familjen Cresswell som har hållit fast vid Seals ursprungliga vision om att designa säkra, hälsosamma och återanvändbara dricksflaskor i rostfritt stål som gör valet enkelt för konsumenten.

Genom ett kontinuerligt arbete med att minska företagets egna miljöpåverkan går Klean Kanteen också i bräschen för 2000-talets företagande. Dessutom är märkets design både fräsch, smakfull och kreativ!

Att ha en rostfri vattenflaska i väskan är alltid en god idé, oavsett om det vankas familjeutflykt i skogen eller om det är bodypump som står på schemat.

Klean Kanteen har förstås heller inte glömt att vi vill ha giftfria luncher och fikastunder – numera tillverkar märket utöver sina populära vattenflaskor också rostfria termosflaskor för varma drycker och rostfria matlådor för mat.

Här finns något för alla, från pipmugg till kaffetermos, och Klean Kanteen visar genomgående vägen bort från både engångsartiklar i plast och obehagliga kemikalier.

Dessutom är allt material som används antingen återanvänt, eller också certifierade av Forest Stewardship Council (FSC). Sedan 2009 har man även sett till att kompensera energiåtgången för produktionen – till och med retroaktivt för verksamhetens tidigare miljöpåverkan.

Framgångarna är många för detta innovativa och inspirerande företag som själva sammanfattar sitt kanske allra starkaste kort så här: ”Vad du häller i en Klean Kanteen är precis vad du får ur den”. Kort sagt: en riktigt hit för den medvetna konsumenten!

Visa hela texten