Japansk Kameliaolie hedder på engelsk Camellia oil, Camellia Kissi oil, Japanese Camellia Kissi oil eller Camellia Japonica Seed oil. Japansk Kameliaolie er af sorten Camellia Japonica.
På japansk hedder olien Tsubaki-abura (椿油). Tsubaki bruges primært kosmetisk. Den Glimja sælger er af arten Camellia Japonica – Tsubaki fra Japan.
Tefrøolie, som mange sælger, kaldes også kameliaolie, men er af sorten Camellia oleifera seed oil, som er en madolie, der bruges i Asien.
Oliens oprindelse
Kameliaolie kommer fra frø fra kamelier, en slags stedsegrøn busk med blanke blade og fantastiske rosenlignende blomster i forskellige farver.
Kameliablomstens skønhed er vidt kendt, da de findes i forskellige farver, herunder hvid, rosa og rød. Selve blomsten er et symbol på kvindelig skønhed.
Fushis Kameliaolie er en koldpresset, ikke-standardiseret, uraffineret, økologisk og naturlig olie.
Fushis olier er fri for gluten, soja, GMO, hexan, pesticider og herbicider, kunstige farvestoffer, smagsstoffer, duftstoffer, tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.
9 fordele ved kameliaolie
Kameliaolie har i århundreder været brugt af kvinder i dele af Asien til at nære både hud og hår. Den siges at have været Geishas hemmelighed til smuk hud og skinnende hår.
Kameliaolie er naturligt rig på antioxidanter, oliesyrer (ca. 80-85% omega 9) samt plantekollagen. Med sin lette tekstur bliver denne alsidige olie en stor favorit for mange.
Her er ni fordele ved kameliaolie:
- Det er en let universalolie.
- Trænger let ind i huden uden at fedte.
- Har ingen duft, så den passer også til duftfølsomme.
- Har en silkeagtig, ikke-fedtet, cremet, letabsorberende konsistens og er ikke-komedogen.
- Passer til alle hudtyper, også problemhud og sensitiv hud.
- Reducerer urenheder og mindsker porer i huden.
- Jævner og lysner hudtonen, mørke rande og ar.
- Beroliger eksemhud.
- Passer til hud med strækmærker.
Hjælper mod mørke rande, store porer & ujævn hudtone
Da Kameliaolie er en let og ikke-fedtet olie, passer den perfekt til øjenområdet. Udover at den tynde hud får god fugt, lysner olien også mørke rande.
De med mørkere eller lysere områder (pigmentering) i ansigtet sætter ofte stor pris på denne olie og synes, den jævner hudtonen.
Kameliaolien minimerer også porer. Uden urenheder og ujævn hudtone ser huden glattere og friskere ud.
Modvirker tør hud
Kameliaolie giver tilstrækkelig fugt til tør hud om sommeren. Men ikke altid om efteråret og vinteren.
Her kan du bruge olien som serum og supplere med mere fede olier eller cremer ovenpå.
Du kan bruge flere produkter på huden. Det gælder om at starte med det mindst fede og arbejde dig op mod det mest fede.
Er du meget tør, kan du påføre serum, kameliaolie, intensiv ansigtscreme og afslutte med en mere fed olie. På den måde tilfører du fugt til både de dybere og de øverste hudlag.
For dig, der vil finde en olie, der er perfekt som serum, er kameliaolien det oplagte valg.
Behandling ved eksem
Kameliaolie heler ikke eksem, men ved regelmæssig brug holder huden sig fugtet, også i de dybere lag, hvilket resulterer i færre eksemudbrud.
Af alle vegetabilske olier synes mange med eksem, at kameliaolien er den bedste. Den plejer på den rigtige måde og beroliger sensitiv, betændt, irriteret og kløende hud.
Forebyg strækmærker
Ved strækmærker kan olien påføres området to gange dagligt.
Den er også perfekt til kommende mødre, da olien holder huden smidig gennem hele graviditeten.
Smukkere hår
Kameliaolie er også helt vidunderlig til håret. Olien gør håret mere håndterbart og lindrer tør hovedbund.
Du kan tage olien i spidserne på tørt hår uden at det ser fedtet ud eller lave en hårkur i 20-30 min og derefter vaske håret som normalt.
Hvordan bruger du din kameliaolie? Fortæl os det.

