Kinesisk medicin

Kinesisk medicin

Traditionell kinesisk medicin (TCM) är tusentals år gammal. Dess grundläggande koncept är att en vital livskraft, kallad Qi, rör sig genom kroppen. All obalans mot Qi kan orsaka sjukdom. Forntida kineser trodde att människor är mikrokosmos av det större omgivande macrokosmos och är sammankopplade med naturen. Balans mellan hälsa och sjukdom är ett nyckelbegrepp.

Kinesisk medicin

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Varumärken
Kategorier
35 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter

Kinesisk medicin

I traditionell kinesisk medicin (TCM) talar man om ’De 3 Skatterna’ som centrala begrepp för vårt välbefinnande – ett långt och lyckligt liv. Målet med TCM är inte, som ofta för oss i västerländsk medicin, att bota sjukdomar – utan istället är målet att hjälpa människan att leva sin fulla potential samt finna visdom och lycka. Att vara fri från sjukdom är bara en aspekt av detta och en förhållandevis låg nivå av medicin enligt det Taoistiska tankesättet, som sätter stort värde på ’hälsa bortom fara’ vilket betyder att vara frisk och stark utan risk för att drabbas av sjukdom.

De 3 Skatterna är:
Jing – vår ursprungliga energi.
Qi – energin som cirkulerar och används i det dagliga livet.
Shen – vår själ eller ’visdomssinne’.

När dessa tre är starka och i harmoni sägs människan befinna sig i ’hälsa bortom fara’ och vara på god väg att leva ett långt, vist och lyckligt liv. Detta är grunden, enligt Taoisterna, för att kunna uttrycka vår fulla potential som människa. Hitta den rätta balansen med hjälp av Dragon Herbs som lugnar sinnena och låter dig finna harmonin i De 3 skatterna.

Ett sätt att se på det är att likna vårt varande vid ett stearinljus;

Jing är själva stearinet – grundenergin som ger näring till de andra två.
Qi är veken – det som gör det möjligt för ljuset att brinna.
Shen är själva ljuset eller elden; det som lyser upp, sprider ljus och värme runtomkring sig samt hur starkt det brinner.

De taoistiska konstarterna; Qi Gong, meditation, olika behandlingsformer som akupunktur och inte minst tonifierande örter/växter/svampar (som Dragon Herbs erbjuder) – är alla fokuserade på att uppnå styrka och balans i ’De 3 Skatterna’.

Visa hela texten