Superfoods

Superfoods

Superfood är ett samlingsnamn för näringsrika växter, örter, bär, rötter, svampar och gåvor från bin som är rika på mycket näring. De har ofta använts som mat samt medicin av människor i olika kulturer världen över sedan urminnes tider. Dessa superfoods är raw, ekologiska och rättvist handlade. Som alla våra produkter håller de högsta kvalité.

Superfoods

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Varumärken
Kategorier
111 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter

Superfoods

Här är våra 5 bästa anledningar till varför vi älskar superfoods. Vilka är dina?

1. I gamla kulturer har superfoods och örter använts i tusentals år för att stödja hälsa och ett långt liv. Mycket av den forntida kunskapen kan vara användbar, effektiv och mycket givande för oss moderna människor. Detta är något som även modern forskning har börjat visa.

2. För kroppen är det enklast att ta upp näring från naturliga råvaror som vi lärt oss känna igen genom evolutionen. Många kosttillskott på marknaden idag är helt eller delvis syntetiskt tillverkade vilket i vissa fall kan leda till oönskade bi-effekter. Superfoods eller naturliga tillskott är ett ypperligt sätt att öka vårt intag av värdefulla näringsämnen på ett sätt som är både hälsosamt och naturligt.

3. Enligt många näringsexperter behöver vi få i oss extra näring för att:
a) De grönsaker och frukter som produceras av matindustrin inte innehåller samma nivåer av vitaminer och mineraler som de gjorde för bara 50 år sedan pga utarmning av våra jordar.
b) Utmaningarna vi ställer kroppen inför har ökat på flera sätt; i form av kemikalier i luft, mat och vatten samt i form av allmänna förhöjda stressnivåer. Detta ökar kroppens behov av vitaminer, mineraler och mikronäringsämnen som stödjer kroppens förmåga att rensa ut miljögifter, stress och andra påfrestningar.

4. Superfoods är ett sätt att stödja mångfald i både natur och kultur då det stödjer ekologisk odling och vild-skördade råvaror i utsatta områden världen över. För de människor som traditionellt odlar eller skördar dessa råvaror blir detta ett sätt att behålla sitt land och sin kultur samt värdesätta sin kunskap. Samtidigt kan vi göra ett respektfullt ekonomisk utbyte istället för att skövla mark och sätta befolkningen i arbete för att producera tobak eller kött.

5. Superfoods är roligt och gott! Det går att använda till att göra smoothies som både vuxna och barn älskar, glass som är mer näringsrik än de flesta svenskars frukost och godis som är både godare och nyttigare än konventionellt godis.

Visa hela texten