Sömn / Rogivande

Sömn / Rogivande

Att inte kunna sova pga av stress orsakar ofta ännu mer stress i kroppen vilket bidrar till hormonobalans och oblans i signalsubstanserna, Stress anses vara en central orsak till många vanliga hälsoproblem i vår tid – både fysiska och psykologiska. Därför är det av största vikt att vi hittar sätt att förebygga och behandla stress och överansträngning så att kroppen och sinnet kan behålla sin naturliga balans och långsiktiga hälsa.

Sömn / Rogivande

FILTER

Pris
kr
kr
Filtrera
Varumärken
Kategorier
67 produkter visas
Återställ alla filter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter
Show Filters
Visa 16 Alla produkter

Sömn / Rogivande

För att sova bättre rekommenderar vi att se över din sovplats, det är viktigt att det är tyst, mörkt* och svalt samt att man har en egen bekväm och rofylld plats. Andra viktiga faktorer vid sömnproblem eller lätt sömn är att minska på stimulantia som tex kaffe och alkohol, undvika datorer och tv sent på kvällen, samt att få hjälp att minska stress/oro genom avslappningstekniker, samtal eller liknande. Andra saker som bidrar positivt till avslappning och god sömn är tex. naturliga kosttillskott, bra näring, att röra på sig ute i dagsljus, meditation och beröring som massage.

*Melatonin är kroppens eget sömnhormon, som bildas i ett rytmiskt mönster under dygnets alla timmar. Kontraster mellan ljus och mörker är viktigt för melatoninproduktionen. Därför är det viktigt att vistas ute i dagsljus varje dag och ha så mörkt som möjligt i sitt sovrum.

Det finns en rad med örter och näringsämnen som stödjer kroppens förmåga att slappna av och vila. Här följer några produkter som vi gillar:

Citronmeliss: En ypperlig ört för att hjälpa kroppen att varva ned.
Kamomill: Traditionellt använd för sina rogivande egenskaper.
Tulsi: Ayurvedisk ört som används för att förebygga och hantera stress.
Reishi: Kinesisk ört som bl.a. sägs ge ro i sinnet.
L-Theanin: Aminosyra som stimulerar produktionen av alfavågor i hjärnan. Teanin modifierar också nyckelneurotransmittorer kopplade till humör, uppmärksamhet och minne.

Visa hela texten